Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Dynamo nepřestává posilovat. Pardubice přivedly do branky Barulina

Východočeský klub potvrdil po angažování útočníka Andreje Kosticyna další příchod. Pardubice se dohodly na smlouvě s ruským brankářem Konstantinem Barulinem, který tak bude po Milanovi Kloučkovi a Pavlovi Kantorovi třetím gólmanem v sestavě Dynama. Šestatřicetiletý mistr světa z roku 2012 doposud působil v Nižněkamsku v KHL.

Konstantin Barulin
zdroj: Reuters autor: Petr Josek

"Hledali jsme, kým bychom doplnili brankářský post pro závěr sezony. Když se naskytla možnost angažovat tak kvalitního gólmana, jakým Konstantin je, tak jsme neváhali. Jednání byla rychlá a jsme potěšení, že nám Konstantin přijel pomoci k úspěchu v play-off," uvedl sportovní ředitel Dynama Dušan Salfický.

Zkušený gólman v KHL působil v Petrohradu, CSKA Moskva, Spartaku Moskva, Mytišči, Kazani, Omsku, Soči a v Nižněkamsku, za který v aktuální sezoně odchytal 21 utkání. Šestkrát se představil v Utkání hvězd KHL.

"O Pardubicích jsem věděl od mého kamaráda Stěpana Zacharčuka. Výsledky Dynama jsem sledoval už delší dobu a těší mě, že jsou lepší a lepší. Věřím, že tomu tak bude i nadále a já k tomu přispěji," řekl Barulin, který na seniorském MS získal kompletní sadu medailí a v roce 2003 byl i součástí zlaté sborné na juniorském mistrovství světa.

Barulin je v krátké době druhou zahraniční posilou Pardubic, ve středu klub oznámil příchod běloruského útočníka Andreje Kosticyna. I pětatřicetiletý hráč s bohatými zkušenostmi z NHL a KHL naposledy nastupoval za Nižněkamsk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články