Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Dvougólový Svoboda po trpké prohře v Liberci: To se nesmí stávat

Liberec - Ani dvě přesné trefy brněnského útočníka Tomáše Svobody nepomohly Kometě k zisku bodů v duelu 14. kola hokejové extraligy na horké půdě lídra z Liberce. Hosté sice v utkání prohrávali 2:0, díky Svobodovým gólům ale dokázali vyrovnat a vše směřovalo k prodloužení. Čtyři vteřiny před koncem řádné hrací doby však vystřelil tříbodovou výhru Bílým Tygrům útočník Jakub Valský a Moravané museli vstřebat, že odjíždějí zpod Ještědu s prázdnou. 

Tomáš Svoboda
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Je to obrovské zklamání a frustrace. Tohle se nesmí stávat. Sahali jsme minimálně po bodu a nakonec nemáme nic. Zápas se mi tedy těžko hodnotí. Nezačali jsme úplně dobře, prohrávali jsme o dva góly. Povedlo se nám ale vyrovnat a vypadalo to na prodloužení. Nějaký ten bod z Liberce by byl velmi cenný, proto je to velká škoda," neskrýval zklamání Svoboda.

V brněnské kabině zavládlo velké zklamání, zmar a hořkost z porážky. Svoboda přiznává, že si mělo Brno poslední vteřiny zápasu lépe pohlídat. "Musíme se na celou situaci podívat zpětně na videu, nicméně jsme závěr utkání určitě měli odehrát lépe. Nezachytili jsme poslední útok domácích a nechali hráče volného mezi kruhy. A byli jsme za to potrestáni," rozebral rozhodující moment celého zápasu rodák z Litoměřic.

Brněnský útočník zaznamenal v utkání své první dvě trefy v sezoně a jeho zásluhou tak Brno dokázalo smazat dvougólové manko. Nutno říci, že obě trefy patřily spíše do kategorie těch šťastných.

"U prvního gólu tam byl výborný tlak do brány celého našeho útoku. V brankovišti bylo několik hráčů, najednou tam však vyplaval puk. Byl jsem tísněný obráncem, takže jsem si musel přehodit hokejku a pak už jsem jen doklepnul puk do prázdné branky. Druhý gól byl také spíše náhodný. Střela mi vůbec nesedla, kolem brankáře však projel náš hráč, a tak to prošlo až do sítě," popsal své trefy nejlepší hráč Brna v dnešním utkání.

Osmadvacetiletý forvard, jenž má na kontě i čtyři reprezentační starty, naskočil teprve do svého čtvrtého extraligového utkání v novém ročníku. V jeho úvodu se totiž nevešel do brněnské sestavy a putoval na farmu do Třebíče. Nyní se však kouči Aloisi Hadamczikovi odvděčil za důvěru prvními góly a dobrým výkonem.

"Samozřejmě to pro mě nebylo jednoduché a příjemné. Přeřazení do Třebíče jsem však přijal a snažil jsem se makat, abych byl co nejdříve zpátky. Jsem tedy velmi rád, že můžu být opět v Brně. Z gólů mám samozřejmě radost, ale byl bych mnohem raději, kdybychom si odvezli i nějaké body," uzavřel Svoboda.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články