Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Dvougólový Beránek vrátil Varům naději. Konečně jsme doma vyhráli, říká

Karlovy Vary – Ze všech týmů v baráži mají Karlovy Vary zdaleka nejnižší diváckou účast, na duel Energie s Jihlavou dorazilo pouze něco málo přes dvě tisícovky příznivců. Snad i proto se doposud nepodařilo Varům zvítězit doma, to se však v sedmém kole baráže změnilo. Energie se udržela ve hře o extraligu, když si poradila s Duklou 3:0. A kámen ze srdce tak spadl i hráčům včetně dvoubrankového střelce Ondřeje Beránka.

Slavící Ondřej Beránek
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

"Jsme strašně rádi, že jsme konečně doma vybojovali vítězství. Pracovali jsme celý zápas jako tým. Jsou to strašně důležité tři body a jsme za to moc rádi," řekl Beránek, který ve 14. minutě po úniku otevřel skóre a pak ve druhé třetině upravil i na konečných 3:0.

"U mé první branky to sehrála výborně celá naše pětka, byl to jejich gól a po krásné nahrávce Tomáše Dujsíka jsem sklidil třešničku na dortu. Samostatný nájezd je vabank, buď ho dám, nebo nedám. Samozřejmě, když to tam padá víc, tak si věřím a střílí se líp. Podobně jsem nájezd zakončil i v Jihlavě," prohlásil Beránek.

V 35. minutě se zapsal mezi střelce podruhé díky úspěšné teči. "Kuba Flek nahodil od mantinelu, já jsem se postavil před gólmana, lehce jsem puk tečoval do jeho protipohybu a spadlo to tam," popsal jednadvacetiletý útočník.

Karlovy Vary si už nemohly dovolit v baráži doma další ztrátu. "Nezbývalo nám nic jiného než být aktivní. To jsme splnili a jsme hrozně spokojeni. Byli jsme před utkáním nervózní, ale na začátku první třetiny jsme to ze sebe shodili a dovedli jsme zápas až do vítězného konce," pochvaloval si Beránek.

K úspěchu podle něj pomohla i disciplína. "Před zápasem jsme si řekli, že nebudeme zbytečně faulovat, a hned to bylo vidět na hře. Byl to důležitý faktor dnešního vítězství," prohlásil odchovanec Havlíčkova Brodu, který v části minulé sezony v Jihlavě hostoval.

Beránek věří v úspěch i v pátek na ledě Českých Budějovic. "Určitě tam jedeme pro tři body, každý další zápas bude vabank. Dnešní vítězství nás strašně nakoplo," dodal hrdina večera.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články