Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Dvě trefy Kousala nájezdech zajistily Bruslařům výhru na ledě trápící se Plzně

Mladá Boleslav uspěla na ledě Plzně 2:1 po samostatných nájezdech a připsala si třetí výhru z posledních čtyř venkovních utkání. Domácí Indiáni sice po první třetině díky trefě Sebastiána Maláta vedli, ale hosté dokázali ve druhé části zásluhou Pavla Kousala vyrovnat. Po bezbrankové třetí třetině a prodloužení jim dva body zajistil v sedmé sérii rozhodujícím nájezdem znovu nejproduktivnější hráč Bruslařů Kousal.

Pavel Kousal střílí gól v utkání proti Plzni
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Hosté měli díky lepšímu pohybu převahu a již po půlminutě nebezpečně vypálil zleva těsně vedle Pýcha. Domácí se soustředili především na obranu středního pásma a přečkali i oslabení, během něhož nekrytý Šmerha zblízka netrefil branku.

Naopak ve 13. minutě nahození Houdka od modré čáry tečoval Malát a zajistil Indiánům vedení. O chvíli později navíc jen díky zákroku gólmana Krošelje přečkali Bruslaři šanci Schleisse. Probuzení domácí ještě na konci první třetiny nevyužili přesilovou hru.

Krátce po pauze pokus Fořta z dobré pozice stačil vyrazit gólman Svoboda, ale střelecky aktivnější hosté se dočkali vyrovnání na 1:1 v polovině utkání, kdy křížná přihrávka Kousala z pravé strany skončila díky nešťastnému odrazu domácích hráčů v síti.

Indiáni mohli záhy odpovědět během početní výhody, jenže pozorný Krošelj odolal. Jinak na ledě převažovaly osobní souboje, z nich vybočila jen další příležitost Fořta, jenž tváří v tvář Svobodovi neuspěl se zakončením mezi betony.

Do závěrečné dvacetiminutovky Bruslaři doslova vlétli, houževnatě se bránící domácí je však do gólových šancí dlouho nepouštěli, postupně jejich nápor otupili a hrozili z brejků. Adamec ale svůj průnik nedokázal z velkého úhlu úspěšně zakončit.

Na druhé straně v podobné pozici selhal v 55. minutě Šťastný a vzápětí nadvakrát nepřekonal Svobodu na brankovišti osamocený Kotala. Domácí poté ubránili i oslabení po faulu Maláta a totéž se povedlo hostům při vyloučení Šmerhy v čase 57:55.

V následném prodloužení Kodýtek minul odkrytou branku a z protiútoku Šťastný neproměnil svůj samostatný únik. Bonusový bod pro hosty získal dvěma proměněnými nájezdy Kousal, za domácí se prosadil pouze Dvořák, ti tak doma prohráli již pátý ze sedmi zápasů.

HC Plzeň - BK Mladá Boleslav 1:2 po nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Malát (Houdek, Adamec) - 30. P. Kousal, rozhodující sam. nájezd P. Kousal. Rozhodčí: Šír, Vrba - Rožánek, Zíka. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 3629.

Plzeň: Miroslav Svoboda - Zámorský, Kaňák, Budík, Houdek, Baránek, Kremláček - Rekonen, Kodýtek, Schleiss - F. Suchý, Mertl, Hrabík - Adamec, Malát, Blomstrand - Bitten, Soukup, A. Dvořák. Trenér: Kořínek.

Mladá Boleslav: Krošelj - Pláněk, Pýcha, Stříteský, R. Jeřábek, Hanousek, Lintuniemi, Štich - Šťastný, Lantoši, Šmerha - J. Stránský, Fořt, Aberg - P. Kousal, Kotala, Kantner - Eberle, Bičevskis, Lunter. Trenér: Čihák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články