Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dvě hvězdné posily pro zápas se Spartou. Brněnská Kometa nasadí Plekance a Erata

Jednu hvězdnou premiéru a jeden velký návrat ve čtvrtek uvidí Brno. Domácí Kometa do prestižního střetnutí se Spartou nasadí poprvé v sezoně Martina Erata, který dosud po domluvě s vedením klubu nehrál a trénoval hlavně individuálně. V sestavě úřadujícího mistra se objeví také Tomáš Plekanec, jenž bude v jihomoravské metropoli působit formou střídavých startů z prvoligového Kladna.

Slavící Martin Erat z brněnské Komety
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Jsme s oběma hráči předběžně domluveni, že by hráli," řekl šéf klubu Libor Zábranský. "Hrál jsem teď dva zápasy ve dvou dnech, ale bylo to v pohodě. Uvidím, jak se budu cítit. Ale myslím si, že by to mělo být v pohodě," uvedl Plekanec.

Plekanec po předčasném konci angažmá v Montrealu trénoval na Kladně a o víkendu odehrál za Rytíře dvě utkání. Následně oznámil, že nyní bude nastupovat hlavně za Kometu, se kterou se také domluvil na spolupráci. A dnes už byl v Brně.

"Přijel jsem v neděli večer hned po zápase s Frýdkem. Ale nejdu do neznámého prostředí, byl jsem se tady podívat na utkání s Vítkovicemi. Poznal jsem trenéry, hráče, kustody a všechny okolo týmu," uvedl Plekanec na klubovém webu. S novými spoluhráči netrénoval, tým má dnes volno.

Jak pomůžou Kometě posily v osobách Tomáše Plekance a Libora Kašíka? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

Prostředí DRFG areny pro něj ale není neznámé. "Hráli jsme tady s nároďákem. Většinu věcí jsem si pamatoval, všechno je v pohodě," podotkl šestatřicetiletý útočník a už se těšil na brněnské fanoušky. "Poznal jsem, že zdejší publikum je asi nejlepší v extralize. Strašně moc se na to těším a doufám, že je potěšíme dobrými výkony a výsledky," přál si Plekanec.

Podle plánů kouče Zábranského by měl nastupovat v útoku s Eratem a zřejmě i s osmnáctiletým Karlem Pláškem. "Dnes je plán takový, že budou hrát Martin s Tomášem spolu a vedle nich bude někdo z mladších hráčů. Rozhodně nechci trhat první útok. Po první třetině však může být vše jinak. Vždy se rozhoduji podle toho, jak na střídačce cítím, že je to nejlepší," uvedl Zábranský.

Je nám líto, video expirovalo.
Plekanec v prvním zápase za Kladno pomohl gólem k výhře
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články