Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Dvanáctigólovou přestřelku ovládla Plzeň. Proti Zlínu se blýskl hattrickem Přikryl

Plzeň vedla nad Zlínem ve 24. kole extraligy už 6:0, ale nakonec bylo ze zápasu pořádné drama. Berani se vrátili do utkání slepenými góly na konci druhé třetiny, ale vyrovnat se už hostům nakonec nepodařilo, a tři body si tak připsali Západočeši po divokém výsledku 7:5. Hattrickem se o to přičinil plzeňský útočník Filip Přikryl.

Utkání Plzeň – Zlín
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

V dresu Beranů si odbyl premiéru útočník Lukáš Vopelka, který přišel do Zlína po působení v Košicích na měsíční zkoušku, a uvedl se gólem a asistencí.

Domácí i bez zraněných klíčových útočníků Tomáše Mertla, Pavla Musila a Petra Kodýtka začali aktivněji. Kracík ještě po objetí branky pálil vedle, za chvíli Pour z levého kruhu trefil tyčku a v osmé minutě už se po Robově ideální přihrávce od levého mantinelu trefil zblízka Přikryl.

Vzápětí zlikvidoval Kantnerovu šanci Kašík. Zlínský gólman poté svůj tým podržel také během dvou oslabení a hosté poprvé zahrozili Poletínovou dorážkou. Necelé tři minuty před první pauzou však po Gulašově ideální přihrávce zvýšil střelou do odkryté branky Čerešňák na 2:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Brno – Olomouc

"Asi jsme se v hlavě špatně připravili a nevstoupili jsme do zápasu tak, jak jsme měli. Dvě třetiny byly špatné. Ve třetí třetině se nám podařilo nějaké góly sice dát, ale celkově ta hra nebyla dobrá a neplnili jsme to, co jsme měli," prohlásil po utkání zlínský útočník Michal Poletín.

Na začátku prostřední části připravil Honejsek příležitost Šlahařovi, ale gólman Frodl "indiány" podržel a v 23. minutě Kantner z přečíslení přidal třetí gól. Hosté nestíhali bránit dobře kombinujícího soupeře a o tři minuty později Straka dorážkou Budíkovy střely vyhnal Kašíka na střídačku.

V polovině utkání navíc potrestal Suhradovo vyloučení přesnou trefou nad Hufův pravý beton Gulaš a následně Přikryl při akci dvou na jednoho pálil do horní tyče.

Berani mohli odpovědět při Kantnerově trestu, nekrytý Köhler však na brankovišti neuspěl a v 39. minutě se po individuálním průniku prosadil Přikryl. O 35 vteřin později dokázal přesným švihem překonat Frodla Karafiát a krátce před druhou sirénou snížil po Kaňákově zaváhání Vopelka na 2:6.

"Odehráli jsme výborný zápas až na to, že jsme tam měli výpadky," řekl plzeňský útočník Přikryl. "Něco jsme si k tomu už řekli. Úspěšným týmům se to nesmí stávat. Bereme samozřejmě tři body, protože Zlín je těžký soupeř," dodal autor hattricku.

Zlínské probuzení potvrdil v 45. minutě Novotný, který během početní výhody skóroval bombou tečovanou bránícím Kvasničkou. Pouhých 45 vteřin nato však při přečíslení dva na jednoho využil bekhendovým zakončením Malátovu nabídku Přikryl a dovršil hattrick. Divoký průběh pokračoval, když Čerešňákovo vyloučení potrestal dorážkou na 4:7 Poletín.

"Začali jsme vlažně, nedohrávali jsme souboje. Dostávali jsme branky z předbrankového prostoru, přestože jsme tam u těch hráčů byli. Ze hry převažují negativa. Alespoň jsme ten výsledek zkorigovali. Jiné plus si do dalšího zápasu neneseme," připustil explzeňský Poletín.

Hosté poté sice promarnili minutovou přesilovku pět na tři, ale v 55. minutě vrátil Karafiátovu střelu do sítě Herman a snížil na 5:7. Další zdramatizování výsledku už domácí nepřipustili a Berani nesáhli ani ke hře bez brankáře.

24. kolo hokejové extraligy:

HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín 7:5 (2:0, 4:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 8. F. Přikryl (Rob), 18. Čerešňák (Gulaš, Kracík), 23. Kantner (Kracík), 26. P. Straka (Budík, Kracík), 30. Gulaš (Kantner, F. Suchý), 39. F. Přikryl, 46. F. Přikryl (Malát) - 39. Karafiát (Honejsek, Ferenc), 40. Vopelka (Kubiš), 45. M. Novotný (Suhrada, Herman), 49. Poletín (Suhrada, Vopelka), 55. Herman (Karafiát). Rozhodčí: Hejduk, Pilný - Komárek, Kis. Vyloučení: 9:6. Využití: 1:2. Bez diváků.

Plzeň: Frodl - Čerešňák, L. Kaňák, Stříteský, Kvasnička, Jiříček, Vráblík, Budík - Gulaš, Kracík, F. Suchý - Eberle, Stach, P. Straka - Rob, Kantner, Pour - F. Přikryl, Malát. Trenér: Čihák.

Zlín: Kašík (27. Huf) - Řezníček, Ferenc, M. Novotný, Suhrada, Gazda, Žižka, Dluhoš - Karafiát, Herman, Köhler - Šlahař, Honejsek, Okál - Vopelka, P. Sedláček, Kubiš - J. Ondráček, Poletín, Václavek. Trenér: R. Svoboda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články