Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Dva body bereme všemi deseti, říká po nájezdech litvínovský Pavelka

Litvínov - Hokejisté Litvínova se popasovali se sérií pěti domácích zápasů, které všechny vyhráli a posunuli se na třetí místo tabulky. Poslední vítězství nad Olomoucí se přitom nerodilo lehce, Verva prohrávala 0:2, ale nakonec dokázala vyhrát 3:2 po samostatných nájezdech a připsala si osmou výhru v řadě. I obránce Tomáš Pavelka si ale dobře uvědomoval, že tentokrát měl Litvínov velké štěstí.

Tomáš Pavelka v dresu Litvínova
zdroj: ČTK/Zavoral Libor

"Dva body bereme všemi deseti. Začátek zápasu tomu vůbec neodpovídal. První třetinu jsme nehráli podle našich představ. Poté nám tam padl gól a zvedli jsme se. A nakonec jsme získali v nájezdech i druhý," řekl Pavelka po utkání.

Proč hráli Severočeši hlavně v první třetině tak špatně, netušil. "Nevím, čím to bylo. V rozích nám chodili první na puky a tím z toho vyplývaly nebezpečné situace v naší třetině. O přestávce jsme si k tomu něco řekli a od druhé třetiny jsme se zvedli. Myslím si, že jsme vývoj otočili i díky lepšímu pohybu," uvažoval litvínovský obránce, jenž v 35. minutě snížil na 1:2.

Pavelka si dobře uvědomoval, že uspět ve všech pěti zápasech před svými fanoušky je něco speciálního. "Kdyby nám někdo před sérií řekl, že vyhrajeme tři čtyři, tak to bereme. Pěti bychom asi nevěřili. Když to ale šlo tak postupně, tak jsme měli chuť do domácích zápasů větší a větší. Diváci chodili, takže jsme rádi, že jsme to zvládli," řekl vítkovický odchovanec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Olomouc

Severočeši se tak vyrovnali i s nezvyklým režimem. Neustále trénovali jen doma, nikam necestovali a naráželi na soupeře, kteří chtěli hlavně pozorně bránit. "Je to úplně jiné, než když se hraje systémem dva venku, dva doma nebo podobně. Už jsme si občas v kabině řekli, že bychom chtěli hrát venku. Teď už se nám to splní, jedeme do Zlína," pousmál se Pavelka a poukázal na nedělní zápas na jižní Moravě.

Litvínov zatím dává zapomenout na nevydařenou minulou sezonu, ve které po předcházejícím zisku historického titulu musel bojovat o udržení mezi elitou až v baráži. "Z minulé sezony jsem zvyklý, že jsme byli pořád dole v tabulce, tak koukám zespodu a jedu nahoru a najednou koukám, že jsme třetí. Je to samozřejmě příjemný pohled," usmíval se Pavelka. Výhry se samozřejmě podepisují i na pohodě v týmu.

"Na všech hráčích je vidět chuť a sebevědomí, což je parádní. Navíc dalším faktorem úspěchu je, že oba brankáři chytají výborně. I nadále ale zůstává naší prioritou play-off, takže musíme takto pokračovat. Nakročeno máme dobře," dodal Pavelka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články