Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Duel Chomutova se Spartou rozhodlo trestné střílení, Piráti předskočili Pražany

Play-off se blíží a atmosféra v boji o postupové pozice houstne. Hokejisté Chomutova vyhráli předehrávané utkání 39. kola extraligy na ledě Sparty 3:2 a posunuli se před Pražany na sedmé místo tabulky. Piráti sice ztratili dvoubrankové vedení, v 51. minutě ale o jejich výhře rozhodl gólem z trestného střílení Roman Chlouba.

Sparta - Chomutov
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Skóre duelu otevřel ve 13. minutě hostující Koblasa. Po Chloubově přihrávce trefil přesně do levého horního rohu domácí branky. O tři minuty později Laco, který přišel do Sparty na konci prosince právě z Chomutova, kapituloval podruhé. Akce Pirátů přitom začala jeho rozehrávkou, kterou hosté zachytili, a po rychlé kombinaci padajícího Laca přehodil Huml.

"K první třetině jsme přistoupili naprosto laxně a soupeři jsme naším nedůrazem v obranném pásmu darovali dvoubrankové vedení. Nerozumím tomu, proč se tak stalo. Hráče jsme na to upozorňovali," řekl domácí trenér Jaroslav Nedvěd.

Na začátku druhé třetiny Pražané lehce zvýšili aktivitu a ve 26. minutě se jim podařilo i snížit. Pechovu akci zakončil Klimek a připsal si čtvrtý gól v posledních šesti zápasech. "Cítím se teď dobře, v lajně si s klukama vyhovíme a padají nám tam i nějaké góly, za což jsme rádi. Pecháček (Lukáš Pech) to výborně rozhazuje. Budeme jen doufat, že nám to půjde stejně a budeme i vyhrávat zápasy," řekl Lukáš Klimek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Chomutov

O dvě minuty později měl šanci vyrovnat Říčka, přečíslení dva na jednoho ale zakončil nepřesnou střelou. Ve 36. minutě předvedl nejhezčí akci utkání hostují kapitán Vondrka, jenž se individuálně dostal až před Laca, svého nedávného spoluhráče ale nepřekonal.

I díky tomu mohla Sparta na začátku poslední dvacetiminutovky vyrovnat. A opět na tom měl velkou zásluhu nejproduktivnější hráč týmu Pech, jehož přihrávku tentokrát zužitkoval Forman. Pražané získali převahu, hráli i první přesilovou hru v zápase, třetí gól ale nepřidali.

A hosté se v 50. minutě dostali opět do vedení. Pavelka fauloval v gólové šanci Chloubu, rozhodčí dali útočníkovi Pirátů možnost reparátu nařízením trestného střílení a člen čtvrté formace Chomutova ho jistě proměnil.

"Věděl jsem, co udělám, ale ještě jsem se poradil s trenérem, který mi říkal, že se to vždycky snažím přetáhnout až na zadní tyč a že tentokrát to mám zkusit hned po kličce, což nakonec vyšlo," řekl Chlouba. Laco přiznal, že nevěděl, co má od nedávného spoluhráče čekat. "Na trénincích vždy něco zkoušel. Byl to rozhodující moment a mrzí mě, že jsme dostali gól. Kdybychom to ustáli, mohli jsme pomýšlet na nějaký bodík," uvedl Laco.

Sparta již vyrovnat nedokázala, neprosadila se ani v dlouhé power play. Zatímco Chomutov vyhrál šestý z posledních sedmi zápasů, Sparta tři ze čtyř utkání nezvládla. Doma prohrála podruhé za sebou.

HC Sparta Praha - Piráti Chomutov 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 26. Klimek (Pech), 44. Forman (Pech, Švrček) - 13. Koblasa (Chlouba, Havel), 16. Huml (Koblasa, Havel), 51. Chlouba z trest. střílení. Rozhodčí: Šír, Kika - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 5902.

Sparta: J. Laco - Z. Michálek, T. Pavelka, Kalina, Ďaloga, Piskáček, Švrček, Nedomlel - Kudrna, P. Vrána, Říčka - Forman, Pech, Klimek - Jarůšek, J. Hlinka, Rousek - Pšenička, Černoch, Uher. Trenéři: F. Výborný, J. Nedvěd a Janeček.

Chomutov: Š. Lukeš - Flemming, Dietz, Valach, Grman, Slovák, Knot - Vondrka, Huml, Koblasa - Šťovíček, V. Růžička ml., Sklenář - Lauko, Smejkal, Poletín - Havel, Chlouba, Dlouhý. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Jaroslav Nedvěd (Sparta): "I když jsme minule ztratili body v Boleslavi, tak jsme hráče pochválili za to, že zápas odmakali a dostali dva smolné góly. Na dnešek jsme se připravovali s tím, že nemůžeme nic svalovat na smůlu a zase se dostat do dvoubrankového deficitu. Pak se to těžko otáčí. K první třetině jsme ale přistoupili naprosto laxně a soupeři jsme naším nedůrazem v obranném pásmu darovali dvoubrankové vedení. Pak jsme 40 minut fárali, abychom vyrovnali, což se nám povedlo, ale došlo k individuálnímu selhání. Individuální chybě v klíčovém momentu zápasu."

Jan Šťastný (Chomutov): "Do utkání jsme velmi dobře vstoupili, měli jsme výborný pohyb, byli jsme aktivní, dali jsme dvě krásné branky a trošku jsme se uvolnili. Ve druhé třetině byla Sparta jednoznačně lepší, my jsme z nepochopitelných důvodů přestali hrát a Sparta zaslouženě snížila. Stejně jsme nastoupili i do třetí třetiny a myslím si, že klíčové bylo, že jsme zvládli oslabení pět na čtyři, které nás nakoplo. Chtěli jsme pak udeřit z brejku, což se podařilo."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články