Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Duel bezradných opanovaly Karlovy Vary a předskočily Pardubice

Karlovy Vary – Souboj dvou týmů, které jsou beznadějně přikovány ke dnu tabulky a s největší pravděpodobností poputují do baráže, ovládly Karlovy Vary. Díky výhře 4:1 se posunuly v tabulce na předposlední místo právě před Pardubice, které tak pokračují ve své letošní mizérii. Východočeši nevyhráli ani šestý zápas v řadě, Vary vítězstvím překonaly stejně dlouhou sérii porážek.

"Pro nás je důležité, že jsme po dlouhé době vyhráli a máme z toho samozřejmě radost. To, že jsme dnes porazili právě Pardubice, není ale až tak důležité, protože se s nimi setkáme ještě do konce sezóny šestkrát. Mnohem důležitější to bude až v zápasech, co budou následovat," poukázal kapitán Energie Václav Skuhravý na fakt, že oba týmy čekají souboje ve skupině o 11. až 14. místo a v baráži.

Souboj o aktuální pozici černého Petra extraligové tabulky začaly oba týmy útočně, na šanci Tuominena ze 3. minuty hned z protiútoku odpověděl Petr Sýkora. Velkou příležitost otevřít skóre měl hostující Poulíček, ale z bezprostřední blízkosti Zázvorku nepřekonal. Rovněž Růžička, který dnes dostal v brance Pardubic přednost před Jaroslavem Hüblem, byl stále v permanenci.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Pardubice

V úvodní dvacetiminutovce se vyznamenal zejména při dorážce Mikulíka. Do druhé dvacetiminutovky vstoupilo aktivněji Dynamo, bylo sice silnější na puku než domácí, ale větší šanci si vytvořilo pouze díky Trončínského střele po vybruslení z mezikruží. Hra upadla do průměru, do jedné z mála větších šancí se dostal Flek. Neuspěl však stejně jako na druhé straně dvojice Sýkora‒Hubáček.

Skóre se tak poprvé měnilo ve 35. minutě, kdy posunul domácí do vedení kapitán Skuhravý. Po brankově chudých čtyřiceti minutách začaly góly padat v závěrečné třetině. Ve 44. minutě se po nahrávce Rachůnka snažil zabránit Grígerově střele Ovčačík, ale tak nešťastně, že si puk srazil do vlastní branky. Také Pardubice se dočkaly branky, když o čtyři minuty později střelu Schausse za dnes pozorného Závorku dotlačil Ščotka.

To však bylo se strany hostí vše, následně se prosazovali jen domácí. V 53. minutě při vyloučení Schausse využil přesilovou hru střelou z bezprostřední blízkosti Gríger a v 56. minutě našel Harant skulinu mezi pravou tyčkou a Růžičkou.

HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)

Branka a nahrávka: 35. Skuhravý (Dujsík), 44. T. Rachůnek, 53. Gríger (Skuhravý, Dujsík), 56. Harant (Kindl) - 48. Ščotka (Schaus). Rozhodčí: Roman Svoboda, Pražák - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:5, navíc Bárta (Pardubice) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2546.

Karlovy Vary: Závorka - Dujsík, Tomáš Dvořák, Baránek, Harant, Benák, M. Rohan, Baldajev - Mikulík, Gríger, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Vachovec - V. Tomeček, Tuominen, Davídek - Flek, Kindl, O. Beránek. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Pardubice: M. Růžička - Chaloupka, Trončinský, Schaus, Ovčačík, Nedbal, Ščotka, Havlík, Zajíc - P. Sýkora, Nahodil, Hubáček, - J. Sýkora, Špirko, Bárta - M. Kaut, Poulíček, F. Zadina - Beran, T. Kaut, Starý. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Hlasy trenérů po utkání HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice:

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Jsme rádi, že jsme v zápase vstřelili čtyři góly. Z pohledu samotné hry tam ale byla spousta věcí, které se nám určitě nelíbily. Musíme si to dobře rozebrat, protože třeba ve středním pásmu to nebylo takové, jak jsme si představovali. Rovněž některé věci po přechodu modré čáry nebyly podle našich představ. Kluky ale jinak musím pochválit, že zápas zvládli a vyhráli za tři body."

Miloš Holaň (Pardubice): "I když první třetina skončila bez branek a mohlo to vypadat, že obě mužstva hrají výborně z obrany, tak to až tak pravda nebyla. Hrál se otevřený hokej se spoustou šancí z obou stran, byl to spíš souboj s gólmany. Nechtěli jsme dostat první gól, bohužel jsme ho obdrželi po jednom z brejků. Po dvou třetinách to byl ale pořád hratelný výsledek. Ve třetí třetině jsme vyrobili spoustu individuálních chyb, které nás stály body. A to i ve vlastní přesilovce. Nejsme produktivní v přesilových hrách ani ve hře pět na pět. Dnes se bojím říct, že toto je realita tohoto kádru."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články