Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Duda v Plzni končí, přichází slávistický kapitán Kadlec

Praha – Býval jedním ze symbolů klubu, od nové sezony ale bude dlouholetý kapitán pražské Slavie Petr Kadlec tužit obranu Plzně. Na západě Čech naopak končí mnohými nenáviděný útočník Radek Duda, přestože ovládl klubovou produktivitu. Po roce se do plzeňských řad vrací americký útočník Nicholas Johnson, který loni pomohl Plzni získat titul a poté odešel do německého Schwenningenu. 

Petr Kadlec (druhý zprava) slaví rozhodující nájezd se svými spoluhráči
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Také Kadlec, který podepsal v novém angažmá dvouletou smlouvu, už v Plzni působil. Sedmatřicetiletý obránce v týmu hostoval v ročníku 1999/2000 a pomohl mu ke třetí příčce. Jinak strávil celou dosavadní kariéru v extralize v dresu Slavie, se kterou získal mimo jiné dva tituly.

Defenzivu Indiánů posílí také Lukáš Pulpán, plzeňský odchovanec, který skončil po uplynulé sezoně v Chomutově. Na západě Čech podepsal smlouvu na tři roky. Johnson, který už v klubu působil v letech 2010 až 2013, má roční kontrakt.

Duda v Plzni nebude pokračovat, i když byl nejproduktivnějším hráčem týmu v základní části uplynulé sezony. "Bylo to hodně těžké rozhodnutí, odchody tohle přináší, ale chceme nastavit novou cestu. Radkovi chci poděkovat. Pro Plzeň udělal strašně moc a rozešli jsme se velmi férově," řekl generální manažer Martin Straka pro MF Dnes.

Straka, který je i majitelem klubu, se rozhodl po sezoně ukončit hráčskou kariéru stejně jako obránce Jiří Hanzlík. Plzeňský kádr opustili i další zkušený útočník Tomáš Vlasák a obránci Tomáš Frolo a Tomáš Slovák. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články