Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Duda po pětizápasovém trestu: Bylo to peklíčko

Plzeň - Radek Duda se vrátil do sestavy Plzně po pětizápasovém trestu a hned byla jeho přítomnost znát. Útočník západočeského klubu se podílel na obou gólech svého týmu, který nad Hradcem Králové zvítězil 2:0. Třetí Plzeň se tak druhým Východočechům přiblížila na rozdíl dvou bodů. 

"Můj návrat byl úspěšný a vítězný. Jsem s ním spokojený. Klukům jsem pomohl a mise byla splněna," pochvaloval si Duda návrat do hry po patnácti dnech. "Sledovat plzeňské zápasy jen jako divák pro mě byla muka. Nikomu bych to nepřál. Je to pro hráče trošku peklíčko," popisoval své pocity z tribuny čtyřiatřicetiletý hokejista.

Souboj třetí Plzně s druhým Hradcem si Duda viditelně užíval, přestože se hubená výhra indiánů nerodila lehce. "Hradec hrál velmi dobře. Na jeho hráčích bylo vidět, jaké mají sebevědomí. Od začátku soutěže hrají účelný hokej, nedostávají moc gólů, a proto byl důležitý náš vedoucí gól. Klíčem k naší tříbodové výhře byly využité přesilovky," našel hlavní příčiny porážky Mountfieldu hráč, který dostal vysoký trest za faul na útočníka Brna Miroslava Holce.

Svěřenci trenéra Milana Razýma se v posledních utkáních potýkají s nedostatkem vstřelených branek, přesto zvládají pravidelně bodovat. Podařilo se jim to v osmi z posledních devíti zápasů. "Diváci možná od nás čekají nějaké střelecké hody, ale my teď hrajeme, co se týká gólů, takový fotbal. Třeba s Hradcem se nedá hrát otevřený hokej a já si cením toho, že dokážeme měnit rytmus hry. Nedělá nám problém ubránit zápasy, ve kterých je to jako dnes taktická bitva o jednom gólu," vyzdvihuje Duda sílu týmu úřadujících extraligových mistrů.

"Je to vizitka vyzrálého mužstva, které dokáže zareagovat na hru soupeře. Třeba ještě v přípravě jsme s Hradcem padli snad 1:5 a dnes jsme ukázali, jak jsme se z toho poučili," prohlásil nejproduktivnější hráč Škody, jenž si ve 21 zápasech připsal osm gólů a stejný počet přihrávek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Hradec Králové

Ve třetí třetině zápasu proti Mountfieldu vybídl přesnou přihrávkou během početní výhody ke skórování obránce Vojtěcha Mozíka. "Než jsme šli na led, tak jsem mu říkal: Brácho, o nic se nestarej. Jen si tam nahoře zaparkuj a já ti tam nabiju. On to pak vyhodnotil jako kamioňák, když vidí na silnici stádo srnek," popisoval Duda se smíchem Mozíkovu ránu z voleje.

Výkony mladého plzeňského beka ocenil. "Vojta hraje letos opravdu výborně a já ho hodnotím jako velkého adepta pro nároďák. Měl by se sem na něj někdo přijet podívat," doporučil na závěr svého povídání s novináři známý rebel kouči národního týmu Aloisi Hadamczikovi, koho má do obrany nominovat.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články