Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Druhé místo si nikdo nepamatuje, na Třinec jsme měli, prohlásil Chlapík

Z individuálního pohledu výborná sezona, ale pouze se stříbrem na krku. Útočník Filip Chlapík byl v základní části nejproduktivnějším hráčem a střelcem, ale ve finále se Spartou nestačil na Třinec 2:4 na zápasy. Chlapík řekl, že Oceláři vyhráli zaslouženě, přestože si myslí, že na ně Pražané měli.

Sparťané na přelomu října a listopadu prohráli osmkrát za sebou a potáceli se ve druhé polovině tabulky. Díky drtivému finiši ale obsadili v základní části třetí místo a ve čtvrtfinále a v semifinále si shodně v pěti zápasech poradili s Libercem a Českými Budějovicemi.

"Kdyby nám někdo na konci listopadu řekl, že budeme ve finále, tak by tomu málokdo věřil. My jsme celou dobu věřili, že sílu v týmu máme, a finále jsme hráli. Ale druhé místo si nikdo nepamatuje, my jsme to chtěli vyhrát. Takže za nás zklamání. Nevím, co k tomu říct dál. Můžeme si říkat, že je to hezké, že máme stříbro, ale je to obrovské zklamání. Chtěl jsem vyhrát," řekl Chlapík po domácí prohře 1:2 v šestém finálovém utkání.

"Parta a tým, co jsme měli… Je to hrozná škoda. Myslím si, že jsme na ně měli. Všichni to vědí a tím je to horší," přidal Chlapík.

Útěchou mu momentálně není ani fakt, že v základní části byl nejproduktivnějším hráčem i střelcem. Nejvíc bodů ze všech hráčů nasbíral i ve vyřazovací části. "Upřímně? Vyměnil bych to za to teď na ledě slavit. Postupem času, až se na to kouknu za pár měsíců nebo let, si můžu říct, že je to super, ale teď bych to vyměnil za to, co se děje vedle," uvedl čtyřiadvacetiletý rodák z Prahy.

Třinec ovládl extraligu potřetí za sebou. "Mají dlouho stejné hráče, kteří vědí, co mají dělat. Jejich defenziva je fakt neskutečná. Dali nám toho málo. Zaslouženě vyhráli," uznal Chlapík, který od příští sezony bude působit ve švýcarském týmu Ambri-Piotta.

Vyzdvihl atmosféru finálové série. O2 arena byla díky 17 220 divákům opět vyprodaná. "Fanoušci byli fantastičtí, musím říct, že mě to fakt dojalo. Věrní fanoušci. Budu na to vzpomínat a všechen respekt všem, kteří fandí celou dobu, protože čekání na titul je fakt dlouhé. Myslím si, že si to už zaslouží," dodal někdejší hráč Ottawy nebo Lahti. Sparta čeká na titul od roku 2007.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články