Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Draisaitla na lavičce Pardubic doplní Rus Potajčuk

Pardubice - Rus Andrej Potajčuk se stane novým asistentem trenéra Pardubic Petera Draisaitla. Pětačtyřicetiletý bývalý útočník pražské Sparty vedl naposledy ve Vyšší lize celek Sarjarka Karaganda, dříve působil v KHL jako asistent trenéra Miloše Říhy staršího ve Spartaku Moskva i Petrohradu nebo jako hlavní kouč i generální manažer Jugry Chanty-Mansijsk.

Andrej Potajčuk
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Jsem rozhodnutý. Zrovna si vyřizuji víza, jakmile je budu mít hotová, sedám na letadlo. V sobotu nebo v neděli bych měl dorazit do Pardubic," uvedl pro isport.cz Potajčuk.

S Pardubicemi byl v kontaktu už dříve při hledání posily a jednal se sportovním manažerem Dušanem Salfickým. "Mluvili jsme spolu o několika hráčích, eventuálních posilách pro Pardubice. A teď přišla nabídka na asistenta hlavního kouče. Ano, překvapila mě, ale dlouho jsem neváhal a přijal ji," doplnil Potajčuk.

Ve Spartě působil účastník mistrovství světa ve Vídni (1996) v letech 1994 až 1997. Bývalý hráč Křídel Sovětů Moskva má za sebou také angažmá ve finských klubech Hämeenlinna, Ässät Pori a Kärpät Oulu, v Rusku pak hrál ještě nejvyšší soutěž za Voskresensk, Mytišči a Novokuzněck. S německým trenérem českého původu Draisaitlem se zná. "Párkrát jsme se potkali v Praze," dodal Potajčuk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články