Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Dostáváme góly po stejných chybách, litoval Stránský. Třinec si musí finále vybojovat v sedmém zápase

Třinec nevyužil první šanci zajistit si postup do finále play-off extraligy a po prohře 2:4 ho čeká s Mladou Boleslaví rozhodující sedmý semifinálový duel. Útočník Matěj Stránský litoval, že Oceláři doplatili na stejné chyby jako při předešlých nezdarech v sérii. Středočechům k brankám pomohli podle něj svými individuálními chybami.

Utkání Mladá Boleslav - Třinec
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Nezačali jsme špatně. První gól byla trošku moje chyba, nezblokoval jsem střelu, takže to beru na sebe. Poté jsme zase udělali dvě chyby, které se pořád opakují, a dostali jsme dva góly. Zápas se hodnotí těžko, prohráli jsme, ale pořád máme ještě jeden zápas, abychom postoupili do finále," řekl Stránský.

Oceláři stejně jako ve většině semifinálových zápasů byli v úvodu lepší než soupeř, tentokrát se ale střelecky neprosadili a poprvé inkasovali jako první.

"Možná nám chyběl trošku větší tlak do brány a trošku štěstíčka. Prostě nám to tam nespadlo. Někdy jsi nahoře, někdy dole. Bohužel. Zápas jsme ale ztratili jinde než v první třetině," uvedl sedmadvacetiletý útočník.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 6. semifinále Mladá Boleslav - Třinec

Rozhodující fází utkání byla druhá dvacetiminutovka, ve které Bruslaři získali dvoubrankové vedení. "Můžeme se tlouct do hlavy, ale ještě máme jeden zápas doma. Připravíme se na něj, bude to o všechno. Každý musí odvést 110 procent a věřit, že je porazíme," řekl Stránský.

Třinec patří v celé sezoně mezi týmy s nejlepší hrou v početní výhodě, dnes se ale domácí prosadili dokonce dvakrát v oslabení. I když poslední branka padla při power-play Slezanů.

"Špatně jsme si přihrávali, házeli jsme to po sobě, bylo tam hodně nepřesností, což musíme zlepšit. Trošku přesilovky zjednodušit a více střílet, protože střel tam bylo opravdu málo. Přesilovky vyhrávají v play-off zápasy a my musíme být lepší. Už se to nesmí opakovat," podotkl nejlepší střelec základní části.

O postupujícím do finále se rozhodne ve čtvrtek v Třinci a Stránský věří, že se bude radovat se svými spoluhráči.

"Já jsem hrál sedmý zápas jen jednou a vyhrál jsem ho, takže doufám, že v tom budu pokračovat. A udělám pro to vše," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články