Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Dokud to nebude jisté, nálada musí být stále taková vražedná, velí Roman. Pomohl skolit Plzeň

Možná klíčový krok k uchování extraligové příslušnosti vítězstvím nad Plzní udělali hokejisté Vítkovic. K výhře 3:1 je rozdílovým gólem v čase 40:55 nasměroval zkušený útočník Ondřej Roman, jehož třináctá trefa sezony byla rozhodující. Osmibodový odstup od posledního Kladna bere jako dobrý náskok.

Ondřej Roman a brankář Miroslav Svoboda z Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Nástup do třetí třetiny byl určitě rozhodující. Ten můj gól na 2:1 a parádní práce vzadu. Oni pak už nic moc neměli, i když se tlačili do nás, ale pohlídali jsme si to. A skvělý výkon gólmana Svobody," prohlásil po utkání Roman.

Psychicky náročný souboj o černého Petra se po pátečním kole příznivě vyvíjí pro Vítkovice. Kladnu, které podlehlo Pardubicím, se vzdálily už na osm bodů a ve hře už je pouze posledních 15 bodů.

Roman souhlasí, že hra o záchranu je záběr na psychiku. "Je to hodně náročné psychicky, víc než fyzicky. Každý zápas je teď psychicky těžký a tenhle byl extrémně, protože doma je člověk víc pod tlakem. Jsem rád, že jsme to zvládli," řekl Roman.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Plzeň

Přiznal, že výsledky konkurenčních týmů hráči sledovali i během utkání. "Jo, sledujeme to. Teď po zápase, ale i během utkání jsme se dívali, i když já to nemám rád dívat se v průběhu. Ale pokud budeme sbírat pravidelně body my, nemusíme sledovat nikoho," podotkl.

Osmibodový odstup od Kladna ostravskou kabinu plní optimismem. "Je to dobrý náskok. My ale máme ještě čtyři zápasy, ostatní pět. Takže matematicky to ještě není jisté. A dokud to nebude jisté, tak nálada musí být pořád taková vražedná. Vyhráli jsme teď proti Plzni a Třinci, takže to je super," doplnil Roman.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články