Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Do přípravy Kladna na ledě se už zapojil také Jágr. I ve 47 můžu hrát důstojnou roli, věří

Kladenští hokejisté zahájili začátkem týdne další část přípravy na extraligovou sezonu a přesunuli se na led. K týmu se už přidal i hrající majitel Jaromír Jágr, který se chystá na další sezonu. Po individuální přípravě se hodlá plně zapojit do všech přípravných zápasů, byť zatím má ještě problémy s fyzickou kondicí.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

"V půlce jsem odešel, teď bych to asi nezvládl a doufám, že se postupně do toho dostanu, ty začátky jsou vždycky těžké," řekl Jágr k tvrdému startu. Jágr chce absolvovat všechny přípravné zápasy Kladna, aby byl na svoji 31. profesionální sezonu dobře nachystaný. "Já věřím, že i ve 47 pořád můžu hrát důstojnou roli, ale samozřejmě bude záležet na kondici a na zdraví," dodal.

Rytíři po postupu do nejvyšší soutěže kádr výrazně neobměnili. Vedle Bradyho Austina přišli ještě obránce Ladislav Romančík a útočníci David Stach s Brendanem O'Donnellem. "Trenéři by vždy chtěli tým doplnit ještě více, ale máme nějaké finanční možnosti a myslím si, že v rámci těch jsme posílili dobře. Uvidíme, jak to bude vypadat v přátelských zápasech, a pak na to budeme případně reagovat," uvedl trenér David Čermák.

Důvěru tak mají hráči z úspěšné baráže. "Hráči, kteří si to vybojovali, by měli dostat šanci si to zahrát. Nebojíme se toho, to je jedna věc, ale samozřejmě máme velký respekt, respektujeme hráče, kteří v extralize jsou, a respektujeme sílu soupeře, ale to neznamená, že budeme stahovat kalhoty, ještě než ta soutěž začala," prohlásil Jágr odhodlaně.

Je nám líto, video expirovalo.
Kladno je zpátky na ledě, poprvé se ukázal i Jaromír Jágr

Nejvýraznějším oslabením je odchod útočníka Tomáše Plekance, který bude hrát v Brně. "Byli jsme domluveni, že nám dá vědět, jak se rozhodne, a už nějakou dobu víme, že se rozhodl pro Brno. Můžeme mu jen poděkovat, že nám v závěru minulé sezony neskutečně pomohl a vrátil nás zpět do extraligy," podotkl Čermák.

Kladno v přípravě odehraje 11 zápasů, první prověrka Rytíře čeká již příští týden v úterý, kdy se představí v Litvínově. "Hrajeme vždy dva zápasy v týdnu. Myslíme si, že pro kluky je to lepší a i nám trenérům zápas ukáže více než trénink. Máme hodně mladých hráčů, kterým chceme dát šanci, a liga začíná až 13. září," doplnil Čermák s tím, že by každý hráč měl odehrát sedm, osm utkání.

Čermák přiznal, že je v kontaktu se sportovním ředitelem Sparty Petrem Tonem a do Kladna by teoreticky mohl přijít některý z hráčů Pražanů, který se nevejde do kádru. "Mají hodně hráčů a určitě se všichni do kádru nedostanou. Budeme čekat, jací hráči se uvolní, za jakých podmínek a zda by pro nás byli přínosem," uvedl kladenský trenér.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články