Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Dneska nikdo neví, co je a není faul. Pravidla určuje pan Zábranský, rýpl si Smoleňák

Hradec Králové nezvládl vstup do čtvrtfinále play-off a prohrál doma s Brnem 1:3. Hokejový útočník Radek Smoleňák ale věří, že když Východočeši budou podávat i nadále podobné výkony jako v prvním zápase, mají šanci úřadujícího mistra porazit a vyřadit. Se svým typickým sarkasmem si rýpl i do bosse Komety Libora Zábranského.

Hradecký forvard Radek Smoleňák
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Musíme se podívat do zrcadla. Nesmíme koukat na ně, ale věřit našemu systému. Věřím v to, co umíme. Když to budeme plnit, posune nás to dál," řekl Smoleňák.

Hradec nedokázal Kometu porazit ani přesto, že měl výraznou střeleckou převahu (42:16). "Takový je občas hokej. Oni dali tři góly celkem z ničeho, řekl bych. To se stane. Byli jsme aktivní, obětaví. Chodili jsme do těla. Bylo tam všechno, co by mělo platit proti těm starým pánům, co mají v obraně," uvedl dvaatřicetiletý útočník.

Poukázal tím na veterány v obraně Brna v čele se Zbyňkem Michálkem, Ondřejem Němcem, Michalem Barinkou a Tomášem Malcem. "Jim to nevoní. Naši útočníci kolem nich lítali. Čtyřicet střel není špatných. Jsem naučený, že o starých pánech se nemluví špatně, přijde mi zbytečné je hanit. My se musíme podívat na sebe. Hrát, co jim nevoní," podotkl. "Mluvil bych jinak, kdybychom byli šílení. Ale nám to tam jen nespadlo. Musíme být hladovější, pak uvěříme v to, co umíme," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 1. čtvrtfinále play-off Hradec Králové - Kometa Brno

Hradec se navíc vypořádává s pocitem křivdy. Nečekaně byl totiž omilostněn Martin Erat, jenž nastoupil už do prvního utkání čtvrtfinále. Přitom původně dostal za faul na karlovarského Tomáše Havránka trest na šest utkání. Výkonný výbor hokejového svazu mu ho ale o jeden zápas zkrátil.

Členem hokejové vlády je přitom i brněnský majitel Libor Zábranský, jenž hlasoval pro snížení postihu. Naopak hradecký generální manažer Aleš Kmoníček se hlasování zdržel, poněvadž považoval za nepřijatelné v tomto případě rozhodovat. "Právě kvůli tomu, že se Hradec potkává s Kometou ve čtvrtfinále," vysvětlil Kmoníček.

Bylo rozhodnutí Výkonného výboru svazu zkrátit Eratův trest správné? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast, který se věnoval celému čtvrtfinále play-off:

I to okomentoval, byť oklikou, Smoleňák. "Play-off bolí. Ale jim se hraje dobře, když vědí, že se jim málo stane. Guli (Michal Gulaši) mě trefil do hlavy, ale já tady nebudu brečet. Já jsem udělal faul, po kterém jsme dostali na 3:1. V dnešní době nikdo neví, co je faul a není. Pravidla určuje pan Zábranský. Čert aby se v tom vyznal," zlobil se. "Pravidla určuje ten, co stojí na jejich střídačce," dodal Smoleňák, ale podotkl, že mu nakonec Eratův start nevadí. "Vůbec nejsem naštvaný, že hraje. Pak bychom museli poslouchat, že nehrál, že jsou lidi zlí. Pan Zábranský si to zkušeně pohlídal," řekl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články