Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Dlouhý půst ukončil ve správnou chvíli. Konečně jsme plnili naše plány, řekl Lenc

Dlouhých dvanáct zápasů play-off čekal, až si po vlastní střele bude moci zakřičet gól. Půst liberecký útočník Radan Lenc ukončil ve správnou chvíli. Jeho trefa Bilým Tygrům pomohla k výhře 3:0 a snížení stavu série na 1:2. "Dařilo se nám plnit, co jsme si řekli," pochvaloval si útočník Severočechů po utkání. Přímý přenos 4. utkání finále sledujte dnes na programu ČT sport a webu ctsport.cz od 16:40.

Radan Lenc
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Křídlo první liberecké formace se prosadilo hned v úvodním čtvrtfinálovém utkání s Hradcem Králové, kdy pomohlo nastartovat velký liberecký obrat z 0:3 na 4:3. Od té doby nasbíral Lenc dvanáct gólových přihrávek a na svou další trefu si musel počkat až do třetího finálového utkání. Jeho branka v 17. minutě poslala Bílé Tygry do dvougólového vedení, které už nepustili.

"Gól jsem dal hned v prvním utkání play-off a teď až ve třetím finále. To je docela dlouhá doba. Musím ale říct, že jsem se tím vůbec nezaobíral. Důležité je hlavně to, abychom vyhrávali. Byly tam navíc ode mě nějaké přihrávky, což je také pozitivní. Určitě jsem rád, že jsem se prosadil, ale není to tak, že by ze mě spadnul nějaký velký kámen," řekl Lenc.

Liberec v úvodu přestál nápor Ocelářů a pak z první vážnější šance zásluhou Petra Kolmanna udeřil. Na jeho trefu navázal Lenc, a jak se nakonec ukázalo, právě první třetina rozhodla o osudu utkání. "První střídání nám sice úplně nevyšla, ale úvodní tlak Třince jsme naštěstí vydrželi a přestáli bez inkasovaného gólu. Poté se nám v první třetině podařilo dát dva góly, což nakonec rozhodlo zápas," uvedl Lenc.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 3. finále Liberec - Třinec

Bílým Tygrům se tak povedlo dokonale otočit role a tentokrát to byl Třinec, kdo musel dotahovat ztrátu. "Určitě se nám s vedením v zádech hrálo daleko lépe. Není to tak náročné na hlavu, jako když musíte dotahovat. Naopak Třinec to musel malinko více otevřít a hrát více do útoku, což jsme si velmi kvalitní a týmovou obrannou hrou pohlídali. Jsem strašně rád, že jsme vyhráli," uvedl reprezentační útočník.

Severočeši se ve třetím duelu ukáznili a nabídli soupeři pouze dvě přesilovky. "Po úvodních dvou zápasech v Třinci jsme si říkali, že takovou hrou, co jsme tam předvedli, Třinec určitě nepřehrajeme. Když je budeme chtít v uvozovkách zmydlit, tak to určitě nepovede k vítězství. Tentokrát se nám dařilo plnit to, co jsme si řekli. Víme, že soupeř má excelentní přesilovky, takže se musíme vyvarovat faulů. To se nám až na pár výjimek povedlo. Navíc jsme oslabení výborně zvládli, což nám vlilo další energii a psychickou podporu dotáhnout utkání do vítězného konce," řekl Lenc.

Třinečtí poprvé v play-off vyšli střelecky naprázdno, Lenc tomu ale nepřikládal velkou váhu. "Úplně bych neřekl, že je to zásadní věc. Je to samozřejmě pozitivní, protože jsme se přesvědčili o tom, že tak silný tým v útoku, jakým Třinec je, dokážeme ubránit. Není to pro nás ale úplně směrodatné, protože to rozhodně nebylo tak, že by si v zápase ani neškrtli. Několik velkých šancí Třinec měl, ale Petr Kváča to vzadu výborně zavřel," chválil brankáře.

Finálová série tak dostala nový náboj a hned v pátek budou Bílí Tygři usilovat o její vyrovnání. Dost možná jim ale bude scházet klíčový útočník Dávid Gríger, který musel v druhé třetině kvůli blíže nespecifikovaným zdravotním problémům ze zápasu odstoupit.

"Všichni věříme, že to s Dávidem nebude nic vážného, že to bude spíše nějaká naraženina, která se přes noc zahojí. Musíme teď dobře zregenerovat a zítra do toho znovu vlétnout," řekl Lenc.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články