Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Disciplinární komise snížila Motoru prosincovou pokutu za diváky v hledišti

S výrazným časovým odstupem došlo ke snížení pokuty Českých Budějovic za přítomnost diváků na prosincovém utkání proti Třinci. Po odvolání Motoru upravila disciplinární komise hokejové extraligy postih ze sto tisíc korun na 30 tisíc. Asi 150 fanoušků bylo tehdy v ochozech Budvar Areny, přestože kvůli vládním opatřením proti šíření koronaviru diváci na zápasy nesměli.

"V odvolání klub mimo jiné připustil, že se mohl dopustit přestupku tím, že při utkání umožnil přítomnost osob mimo oddělené vnitřní prostory," uvedli zástupci disciplinární komise.

"Na svou obhajobu uvedl, že v takovém případě šlo o ojedinělé jednání, k němuž došlo i za přispění stanoviska krajské hygienické stanice a od kterého po upozornění vedení soutěže před dalším domácím zápasem upustil. V souvislosti s tím navrhl zrušení sankce, nahrazení pokuty napomenutím, případně její snížení," stojí v prohlášení.

Připomeňte si kauzu v Hokeji bez červené – podcastu s Robertem Zárubou:

Podle disciplinární komise klub porušil povinnosti pořadatele, neboť měl zajistit nepřítomnost diváků v hledišti. "Účast osob, které se na organizaci akce nepodílejí, je jednoznačně podmíněna jejich umístěním v oddělených vnitřních prostorech s kapacitou nejvýše deseti osob, což prostor hlediště, jehož sektory jsou odděleny pouze schodišťovou uličkou, nesplňuje," konstatovali členové disciplinárky.

"Ze záběrů je navíc zřejmé, že ani mezi těmito osobami nebyly zajištěny dostatečné rozestupy, ale že se opakovaně shromažďovaly v bezprostřední blízkosti. Disciplinární komise na druhé straně přihlédla k některým skutečnostem uvedeným v odvolání," komentovali rozhodnutí.

Od 4. prosince sice na stadiony může až 300 osob nad rámec maximálního počtu 200 aktérů utkání či dalších lidí nutných k organizaci, vysílání přenosů nebo novinářů, ale musí jít o osoby uvedené na seznamu dlouhodobých partnerů klubu. Navíc se musí prokázat negativním testem na koronavirus ne starším než 48 hodin. Za dlouhodobé partnery klubu vedení Českých Budějovic označilo například i majitele permanentních vstupenek.

Po omezeních počtu diváků v úvodu soutěže se hrají všechny duely bez fanoušků v hledišti v extralize od 6. října. Potom byly sportovní soutěže přerušené od 12. října. Extraliga získala jako ostatní profesionální ligy výjimku a 7. listopadu se opět rozjela za přísných hygienických podmínek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články