Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Disciplinárka trestala: Klepiš stojí dva zápasy, Látal a Gulaš jeden

Faul na zlínského Tomáše Fořta se nevyplatil Jakubu Klepišovi. Mladoboleslavský útočník si z rozhodnutí disciplinární komise nezahraje dva zápasy. Boleslavi bude scházet v jednom utkání i Martin Látal, který navíc zaplatí 10 procent základního měsíčního platu. O jeden zápas přijde rovněž plzeňský útočník Milan Gulaš.

Jakub Klepiš
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

Klepiš zasáhl protihráče do hlavy a krku pár vteřin před koncem první třetiny utkání, v němž hosté vyhráli 3:2. Fořt zůstal ležet na ledě, podle zápisu utrpěl poranění hlavy a ramena, zápas ale dokončil. Rozhodčí Klepišův zákrok během utkání nepotrestali.  

"Vedl svůj zákrok ve vysoké nájezdové rychlosti a zcela mimo zorný úhel protihráče, bez jakékoliv snahy hrát puk, s jediným cílem soupeře zasáhnout. Vzhledem k vysoké nájezdové rychlosti si přitom musel být vědom, že protihráč bude mít minimální šanci na jeho nájezd zareagovat a bránit se mu," odůvodnila Klepišovo dodatečné potrestání disciplinární komise.  

Zohlednila přitom, že Fořt mohl pokračovat a že Klepiš nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán. Minulost naopak přitížila jeho spoluhráči Látalovi, jenž krátce po Klepišovi v přerušené hře bodl špičkou hole zlínského útočníka Zdeňka Okála. Ten mohl zápas dohrát a vyvázl bez zranění, Látal ale v tu chvíli skončil po trestu na pět minut a do konce utkání.  

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Ml. Boleslav - Zlín

"Po skočení první třetiny reagoval na předchozí přistrčení tím, že soupeře píchl špičkou hole do oblasti břicha, čemuž se protihráč vzhledem ke způsobu vedení zákroku nemohl bránit," objasnila komise svůj výrok. Vzhledem k tomu, že Látal byl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán, dostal také pokutu.  

Gulaš v nedělním zápase s Třincem sekl holí mimo souboj o kotouč vědomě hostujícího útočníka Martina Růžičku; nejdříve ho zasáhl do oblasti břicha a následně do rozkroku. Růžička nebyl zraněn a zápas dohrál, i v tomto případě hříšník nebyl potrestán sudími během utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články