Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Demel zvýraznil bolest Motoru a skóroval v oslabení. Gólman nedával moc pozor, řekl

Motor mívá v přesilovce šance na vstřelení gólů, ale branky také často inkasuje. Hokejový obránce Patrik Demel podruhé v sezoně nasbíral v jednom utkání dva kanadské body za gól a asistenci a jeho trefa přišla v oslabení. Litvínov přetlačil České Budějovice 3:2. Pětadvacetiletý bek byl rád, že se mu zápas vydařil, ještě více si však cenil zisku tří bodů do tabulky.

Bek Litvínova Patrik Demel skóruje proti Motoru
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Hlavní je, že máme tři body. Tabulka je strašně vyrovnaná a já jsem rád, že jsme zápas urvali a můžeme se škrábat tabulkou nahoru," řekl Demel po utkání. Severočeši vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů a v tabulce se posunuli na 11. místo.

Demel se mezi střelce zapsal v polovině zápasu, když překonal brankáře Dominika Hrachovinu v oslabení. "Viděl jsem, že gólman nedával moc pozor a na první tyčce byl prostor, tak jsem zkusil vystřelit, i když to vypadalo, že jsem ve špatném úhlu. Vyšlo to," pochvaloval si odchovanec Poruby.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov – České Budějovice

Litvínov tak navázal na hráče Karlových Varů, kteří se proti Jihočechům v minulém kole také prosadili v oslabení. Tomáš Vondráček dal Motoru dokonce tři góly při jeho přesilovce. "Mají šikovné hráče na přesilovky, ale soustředí se hlavně na to, aby dali gól. Jsou nebezpeční. Tenhle gól ale padl ke konci oslabení, které jsme výborně ubránili. Stejně jako všechna další oslabení, což byl základ," podotkl Demel.

Již v 8. minutě se Demel podílel na prvním gólu Severočechů, když nezištně přihrál volnému Patriku Zdráhalovi, který zakončoval do prázdné branky. "Patrik si tam výborně najel a otevřel se do prostoru. Mohl jsem střílet, ale viděl jsem, že tam je, tak jsem puk protlačil obránci mezi nohama a on zakončoval do prázdné branky. Není to jednoduché, ale zakončil výborně," řekl Demel.

Dnešní zápasy se hrály poprvé v sezoně s omezeným počtem diváků, na stadiony nově může jen tisíc fanoušků. "Vnímal jsem, že je to jiné. V Litvínově je super kotel, který dodává energii. Dnes ale lidi, kteří přišli, fandili. Klobouk dolů před nimi, že si takhle vykřičí hlasivky, když jich je jen tisíc," ocenil Demel podporu diváků. Vládní opatření ale neřeší. "My se soustředíme na výkony na ledě, tohle neovlivníme," řekl.

Obecně byl ale rád, že alespoň nějaký počet diváků na stadiony může. V minulé sezoně totiž zažil i zápasy úplně bez fanoušků. "Mezi nulou a tisícovkou je velký rozdíl. S motivací ale problém není, všichni chceme vyhrávat a přinést body pro fanoušky," dodal Demel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články