Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Deje čeká proti Hradci trochu prestižnější série. Doufám, že se budeme rvát ze všech sil, říká

Pro vítkovického útočníka Rastislava Deje bude semifinále hokejové extraligy proti Hradci Králové prestižní. Čtyřiatřicetiletý Slovák v klubu na východě Čech totiž několik sezon hrál a své angažmá v roce 2017 před odchodem do Ostravy završil ziskem třetího místa.

"V Hradci jsem působil, je to pro mě trošku prestižní. Ale je to už šest roků dozadu, už tam skoro nikdo nezůstal, možná dva, tři kluci, kteří už ale mezitím byli v jiných klubech," řekl Dej na setkání s novináři. Defenzivní útočník do Mountfieldu přišel v roce 2012 z vydařeného angažmá v Karlových Varech, se kterými vybojoval titul. Krátce poté zažil stěhování klubu z Českých Budějovic do Hradce Králové.

"Vzpomínám na to velmi rád, byla to jedna část mé kariéry. Sešlo se tam hodně skvělých hokejistů. Nás tehdy přestěhovali z Budějovic do Hradce a byla to taková euforická doba, od začátku na nás chodilo hodně lidí. Budu se tam vždy rád vracet, zůstalo mi tam dost známých, ale teď už jsem samozřejmě na opačné straně a budu bojovat za Vítkovice," uvedl bývalý slovenský reprezentant, který má v aktuální sezoně na kontě sedm gólů a šest asistencí.

Je nám líto, video expirovalo.
Hráči Pardubic a Třince se chystají na boj o finále

S Východočechy má jeho tým horší bilanci vzájemných zápasů v sezoně, ale dvě ze tří proher se zrodily až v prodloužení a po penaltách. "Jsou celkově kompaktní, dobře bruslí a napadají, vezou se na vítězné vlně, už ke konci základní části povyhrávali hodně zápasů. Bude to hodně bojovná série," řekl Dej. "Teď už jsou všechny týmy kvalitní. Čeká nás kvalitní soupeř, dobře bruslařsky vybavený, hrajou velmi aktivně na obou stranách hřiště, přečíslují do obranné fáze, ale těšíme se a musíme se dobře připravit."

Podle Deje nemá cena se upínat na jednotlivce v týmu soupeře. "Nemůžeme se určitě soustředit třeba jen na Okuliara, takových hráčů, rychlých, dravých, kteří důrazně hrají před brankou, tam mají pět, šest. V play-off rozhoduje předbrankový prostor. Čtyři, pět metrů od brány padá nejvíce gólů. A samozřejmě přesilovky, oslabení. Musíme se vyvarovat faulů, s tím jsme se celou sezonu prali a doufám, že v tom budeme úspěšnější," přál si Dej.

Vítkovice se do semifinále dostaly po hubených letech a na atmosféře je to znát. "Je to fajn, užíváme si to. Spíše se na to chystáme s dobrým pocitem, ale i zodpovědností. Je třeba si vážit toho, že jsme se dostali do semifinále. To se nepovede každý rok. Máme pár dní na to doladit detaily, které budou rozhodovat, hlavně ty přesilovky a oslabení. Bude vyprodáno doma i tam, hodně se těšíme. Je to skvělé, že jsme v semifinále, ale doufám, že si to všichni uvědomí, že ta šance nepřichází každý rok, a budeme se o to rvát ze všech sil," dodal Dej.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články