Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Definitivní návrat ztraceného syna? Filippi je znovu v Liberci. Lakatoš jde do Zlína

Tomáš Filippi se opět přesouvá do Liberce. Po jarním návratu a následném odchodu znovu do KHL do Chabarovsku se tentokrát upsal Bílým Tygrům dlouhodobě, a to do 30. dubna 2021. Naopak sestavu Severočechů opouští do konce sezony Dominik Lakatoš, který se dočasně přesunul do Zlína.

Tomáš Filippi
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Šestadvacetiletý Filippi si v Chabarovsku připsal 10 bodů za čtyři branky a dvě asistence. V reprezentační pauze v klubu skončil. "Tomáš se rozhodl vrátit do české extraligy a jsem rád, že jeho jedinou volbou byli Bílí Tygři," uvedl sportovní ředitel a trenér Liberce Filip Pešán.

"Pro náš tým je příchod Tomáše výrazným posílením naší ofenzivy a jsem přesvědčen, že si v týmu vybuduje dominantní roli. Podepsáním víceleté smlouvy se stává základním kamenem pro budování týmu do dalších let," doplnil Pešán.

Filippi se vrátil do Liberce z KHL už na konci ledna, kdy skončil po téměř třech letech v Magnitogorsku. V extralize má účastník mistrovství světa z roku 2016 na kontě celkem 169 zápasů a 105 bodů za 40 branek a 65 asistencí. V KHL zaznamenal ve 194 startech 92 bodů (35+57).

Jednadvacetiletý Lakatoš si v této sezoně připsal v 17 duelech čtyři asistence. Ve dvou utkáních nastoupil v první lize za Benátky nad Jizerou a vstřelil jeden gól. "Rozhodli jsme se uvolnit Dominika na hostování do Zlína, protože do jisté míry ztratil výsostnou roli, kterou si v týmu za poslední tři roky vybudoval," uvedl Pešán.

Lakatoše draftovali v NHL loni v šestém kole na 157. pozici New York Rangers. V extralize nasbíral ve 183 duelech 78 bodů (37+41).

"Je to hráč, který by měl hrát v prvních dvou formacích a v přesilových hrách, ale v našem týmu se z těchto pozic aktuálně propadl do méně vytěžovaných útoků. V kombinaci s tím, že chceme dát prostor v sestavě také našim mladíkům, kteří bojují o účast na světovém šampionátu do 20 let, pro Dominika nezbývá v současné chvíli adekvátní místo," dodal Pešán.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články