Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dědek: Když se prokáže Kousalova vina, ukončíme smlouvu. V opačném případě mi ho bude líto

Takto si start do úřadování v Pardubicích nepředstavoval. Většinový majitel hokejového Dynama Petr Dědek řeší výsledkovou letargii týmu, který zaujímá poslední příčku v tabulce extraligy. Na východě Čech se poohlíží po posilách a k tomu všemu řeší prohřešek ve vlastních řadách proti disciplíně. A sice pozitivní test útočníka Roberta Kousala na kokain. 

Majitel Dynama Pardubice Petr Dědek
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Měl být jedničkou pardubické ofenzivy, místo toho přidělal klubu starosti. Kousal byl zastaven v autě policií a při kontrole měl pozitivní orientační test na kokain. Dědek ihned reagoval a postavil hráče mimo mužstvo.

"Nemáme nové informace. Jako klub držíme jasné stanovisko, presumpci neviny. Jasně jsem deklaroval, pokud bude papír, že Robert spáchal trestný čin a bral nepovolené látky, klub s ním okamžitě rozváže smlouvu," potvrdil šéf Dynama v pořadu ČT sport Hokej den poté.

Dědek však vzápětí dodal: "V případě, že se to neprokáže, tak mi bude hráče hrozně líto. Přirovnal jsem to už také k tomu, co se stalo na vládě, když odvolali (expremiéra Petra) Nečase a za tři roky se ukáže, že se nic nestalo. Žádal jsem novináře, aby zatím drželi presumpci neviny, což se nestalo. Pořád mu ale věřím. Kousal říkal, že nic zakázaného neměl, čekáme na papíry a vyvodíme z toho závěr."

Je nám líto, video expirovalo.
Petr Dědek o Kousalovi či posilách v pořadu Hokej den poté

Nezůstane jen u prověřování Kousala. Po tomto incidentu se připravují v kabině Dynama pravidelné kontroly, které začnou tento týden.

"Namátkově budeme testovat každých čtrnáct dnů. Musí se to vymýtit, a nejen v Pardubicích. Věřím, že si z toho vezmou poučení i ostatní extraligové celky a půjdou tomu naproti. Je to náš společný zájem a cíl, aby extraliga byla v tomto směru naprosto čistá," prohlásil šestačtyřicetiletý podnikatel.

Problémy Pardubic se rozebíraly také v Hokej fokus podcastu:

Od Kousala se očekávalo hodně především na ledě. Pardubická ofenziva souží. Dosud se Východočeši prosadili dvanáctkrát, což je v porovnání i s týmy, které mají o utkání méně, nejhorší produktivita.

"Byl bych jako majitel rád, aby se hrál útočný hokej, ale dáváme jeden a půl gólu na zápas. To je hrozně málo, s tím nemůžeme vyhrávat. Ke konci minulé sezony jsme hráli dobře zezadu, nedostávali jsme moc branek, ale vždy jsme alespoň dvě tři dali. Teď jich střílíme ještě míň. Tam vidím problém, hráči nám prostě nehrají," hodnotil Dědek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Dynamo Pardubice - Sparta Praha

Pardubice vydolovaly z osmi zápasů pouhé tři body. Jeden ze strůjců záchrany klubu v extralize, trenér Milan Razým, se zatím snaží marně nakopnout tým k lepším výsledkům. "Zatím má naši důvěru. Vyhodnotili jsme po prvních třech čtyřech zápasech, kde vidíme chyby. Hráči neplnili nastavená pravidla od trenérů," sdělil Dědek.

Na výkony jeho klubu se z lóže nedívá dobře. Pardubice většinou po dobrých nástupech do zápasů postupně ztrácejí se soupeřem krok. "Musíme prostě pokračovat ve druhé a třetí třetině v tom režimu hry. Nepovedlo se nám navázat na rytmus z konce loňské sezony. Samozřejmě to hodně ovlivnila také zranění. Nehraje nám Michal Vondrka, který je po operaci. Skončil Tomáš Rolinek a máme tam další zranění. Odešel nám Martin Kaut do Švédska. Kluci si teď nevěří a gólmani nás zatím nepodrželi. I když včera proti Spartě Kanty (Pavel Kantor) druhá a třetí třetina už byla od něj velmi dobrá," vysvětlil Dědek.

Reakce na postavení v tabulce na sebe nenechala čekat. Do Pardubic zamířil do konce sezony obránce Marek Ďaloga, jenž díky své rychlosti rád podporuje ofenzivu. V této sezoně odehrál pouze jedno utkání za mateřský Zvolen.

"Je to hráč, kterého známe, v Pardubicích už byl. Potřebuje pár zápasů na rozehrání, protože jen trénoval. Má výborné bruslení. Věříme, že naši ofenzivu trochu podpoří, potřebujeme ji oživit. Obranu jsme posílili a musíme ještě doplnit útočné formace. Uvidíme, jak to dopadne s Robertem Kousalem. Máme mezeru na prvním centru a potřebujeme ještě střelce," nastínil Dědek.

Naopak jiný obránce Stěpan Zacharčuk, jemuž se úvod ročníku nepovedl a dělal individuální chyby, odchází do prvoligového Kladna. Ruský bek byl jedním z témat při setkání Dědka s Jaromírem Jágrem na nedělním duelu Pardubic se Spartou.

"Podpořil jsem Winter Classic, které je přeložené na rok 2021. Řekli jsme si, kam můžeme spolupráci prohloubit. Našli jsme s Jardou společná témata. Začínáme tím, že Stěpana posíláme do Kladna, aby mu pomohl do extraligy. Řekli jsme si další okruhy spolupráce, které mohou brzy nastat, a věřím, že budeme moct brzy sdělit další informace," uzavřel Dědek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články