Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Fotbal Extra: Ukrajina - Česko

Debutant Čajkovič: Kdyby góly pomohly k výhře, měly by sladší příchuť

Úspěšnou premiéru v české extralize s hořkou tečkou prožil útočník Maxim Čajkovič. Dvakrát skóroval, ale jeho Litvínov v utkání 10. kola prohrál doma s pražskou Spartou 2:4. Třiadvacetiletý Slovák litoval, že Verva vypadla na chvíli z role, což ji stálo body.

Maxim Čajkovič z Litvínova oslavuje gól v extralize
zdroj: ČTK autor: Šťastný Jan

"Ve druhé třetině jsme na chvilku vypadli, což se nám nesmí stávat. Pak dostaneme tři rychlé góly a jsme hned na patách a musíme dohánět," štvalo letní posilu Severočechů. "Musíme tlačit, bušit do soupeře a být na koni celých šedesát minut."

Ve šlágru kola Litvínov začal dobře, v úvodu druhé části se díky Čajkovičovi dostal do vedení. Na svou premiéru si počkal kvůli zranění měsíc. "Sparťan Chlapík mě trošku provokoval v první třetině, tak jsem mu ukázal, že to nemusí dělat, zdvihl jsem mu hokejku a sebral puk," rozesmál se útočník, když popisoval svou první extraligovou trefu po přečíslení.

"David Kaše pak udělal skvělou práci, šel do brány a gólmanovi vytvořil dilema, jestli budu nahrávat, nebo ne. Já se celou dobu díval, že budu nahrávat, pak se mi otevřela lapačka, tak jsem mu to tam hodil," doplnil.

Suverenitu Vervy rozhodil i gól na 1:2 inkasovaný ve vlastní přesilovce. "Není to nejšťastnější moment, ale jsme silný tým, jsme první v tabulce. Takže se z toho musíme rychle oklepat. A jít dál, jako by se nic nestalo. Jenže my vypadli na dvacet minut," nechápal Čajkovič. "Takové věci se v hokeji dějí. Musíme pak prostě makat dál, abychom se těch chyb vyvarovali."

Své dva zásahy před vyprodaným stadionem by hráč, který poslední sezony strávil v nižších zámořských soutěžích, vyměnil za vítězství.

"Jsem za góly rád, ale víc by mě těšilo, kdybych je nedal, ale vyhráli bychom. Hlavně nad soupeřem jako Sparta jsou tři body cennější než dva góly," upozornil rodák z Bratislavy. "Kdyby pomohly k výhře, měly by sladší příchuť. Takhle je to dost trpké. Měl jsem dát ještě jeden. Nebo hrát líp, abychom zápas zvrátili v náš prospěch."

Litvínov po rekordním vstupu do sezony a sedmi vítězstvích bez ztráty bodu ubral plyn, připsal si třetí porážku v řadě. "Nemyslím, že to je varování, všechno byly těsné prohry. A vždy jsme v těch zápasech měli světlé momenty, které jsme měli využít. Tři prohry za sebou nás netěší, ale nejdeme házet flintu do žita, že je konec sezony. Je pořád začátek, máme před sebou plno zápasů. Další vyhrajeme," burcoval Čajkovič.

Podle něj týmu schází nemocný hvězdný útočník Ondřej Kaše. "Je to náš nejlepší hráč, lídr v šatně, chybí nám. Ale na to se nemůžeme dívat," uzavřel slovenský forvard.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články