Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Dařilo se mi díky tomu, že hrál dobře celý mančaft, hodnotil litvínovský mazák Lukeš

Litvínov poslední týden jede. Ve 49. kole si vyšlápl i na letos tak silný tým jako Mladá Boleslav, která v tabulce svírá překvapivě třetí místo. Výjimečné utkání odehrál 38letý mazák chemiků František Lukeš, který zapsal čtyři body za gól a tři asistence, předtím se navíc bodově postil. Při výhře 6:3 ale cenil týmový výkon svých kumpánů. Severočeši tak prvně v sezoně vyhráli počtvrté v řadě.

František Lukeš v dresu Litvínova
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Lukeš z minulých osmi zápasů zaznamenal jediný bod za gól, ale dnes předvedl svůj nejlepší bodový výkon v sezoně. "Pár zápasů se mi nedařilo, ale dneska hrál dobře celý mančaft. Je jedno, kdo dá góly. Už v první třetině jsme měli šance, akorát jsme je nedali. Musím pochválit kluky, že hráli celých šedesát minut," řekl Lukeš v on-line rozhovoru s novináři po utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov – Mladá Boleslav

Lukeš nejdříve 77 sekund po startu druhé třetiny povedenou ranou z pozice za pravým kruhem vyrovnal na 1:1. V 25. minutě po jeho přihrávce zařídil Aaron Irving vyrovnání na 2:2 a v polovině utkání asistoval u gólu Viktora Hübla na 3:2.

"U toho gólu Vanty (Hübla) jsem nahrával Pospecovi (Tomáši Pospíšilovi), trefilo to hokejku, odrazilo se to a on to krásně zasunul do brány. Takže někdy taky takové náhodné nahrávky," usmíval se Lukeš, který ještě v závěru asistoval při závěrečné power-play u gólu Pospíšila do prázdné branky.

Litvínov otočil vývoj utkání na svou stranu díky pěti gólům ve druhé třetině. "Myslím, že už v první třetině jsme měli dát pár gólů. Měli jsme hodně šancí a prohráli jsme ji 0:1. Ale dneska jsme hráli šedesát minut a bereme vítězství," pochvaloval si Lukeš.

Byl rád, že se jedenáctý tým tabulky dostal na úspěšnou vlnu a bojuje ještě před play-off o posun nahoru. "Dáváme docela dost gólů, daří se nám i venku. Dobře napadáme a hrajeme dobře do obrany, navíc Godlič (Denis Godla) chytá výborně. Celý tým do jednoho hráče maká, jednou se to muselo zlomit. Musíme v tom pokračovat a dobře se připravit na play-off," dodal. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články