Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Daňo o zákroku Ševce: Věřím, že do toho šel s čistým úmyslem hrát tělo

Mohl být smolařem prvního semifinálového utkání play-off s Mladou Boleslaví, ale nakonec se Marko Daňo radoval. Slovenskému útočníkovi nebyl na začátku druhé třetiny uznán gól pro vysokou hůl a o chvíli později inkasoval tvrdý úder od Martina Ševce. Hostující kapitán za něj dostal ve 26. minutě za stavu 0:0 vyšší trest a byl zároveň vyloučen do konce zápasu. Daňo se ještě během pětiminutové přesilovky vrátil do hry a pomohl Ocelářům asistencí k vítězství 3:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Vyloučení Ševce do konce utkání v Třinci s emotivní reakcí

"Snažil jsem se pokrýt puk před hráčem, který mě napadal zezadu. Trošku mi podklouzla noha, přes modrou jsem se snažil udržet balanc a klekl na jedno koleno. Puk byl pode mnou a asi chtěl, když ho viděl, hrát tělo. Ale myslím, že jsem byl v takové pozici, která byla... zranitelná," popsal Daňo, jenž Ševce neviděl. "Puk se mi zamotal pod nohy, snažil jsem pokopnout si ho a zvednout se z nepříjemné situace na zemi. Netušil jsem, že přijde náraz."

Myslí si, že šlo o nešťastný faul. "Věřím, že tam šel s čistým úmyslem hrát tělo, bohužel jsem podklouznul. Určitě do toho nechtěl jít s tím, že by mě tam nějak brutálně zabil," podotkl Daňo. "Naštěstí mě to trefilo přes hlavu do ramena. Přebolelo to. Trošku jsem byl otřesený, postál jsem chvíli, ale na přesilovku jsem pak šel a utkání dohrál. Vše je v pořádku a věřím, že i do dalších zápasů bude."

Ševc oslabil tým v situaci, kdy Mladá Boleslav odehrála slušnou úvodní třetinu, v níž byla aktivnější. Po přestávce se dostávala pod tlak. "Je to jejich kapitán, klíčový hráč vzadu, jeho absence byla citelná. Myslím, že jsme to celkem dobře zvládli a využili," těšilo Daňa.

Obránce Bruslařů by ještě mohla potrestat i disciplinární komise. "Je to vyšší trest, asi se bude zkoumat na videu, ale bude to rozhodnutí ligy. Ať se rozhodnou tak nebo tak, budeme to akceptovat. Věřím, že i Boleslav."

Chvíli před zákrokem se slovenský reprezentant radoval z gólu, který ale rozhodčí po zhlédnutí u videa neuznali. "Bylo to fakt těsné," hodnotil Daňo. "Věřím, že když bude v dalším zápase nějaká taková situace, tak se štěstí přikloní na naši stranu."

Sport
zdroj: ČT4

První gól padl až v čase 39:05, vstřelil ho Michal Kovařčík. Třinec tak i v pátém utkání letošního play-off neskóroval dříve než ve 29. minutě. "Doufám, že branky budou přicházet dřív, ať se nám hraje líp. Ale umíme hrát i za stavu 0:0, s Vítkama jsme i prohrávali, na stylu hry se nic nemění. Věřím, že budeme stále hrát zodpovědně dozadu a budeme šance proměňovat," přeje si Daňo.

Třinec v poslední třetině zvýšil dvou gólech po vhazování. "Druhá a třetí třetina už byla z našeho pohledu výborná. Když budeme takto hrát v dalších utkáních, můžeme pomýšlet na výhru. Zápas ukázal, že máme kvalitní mužstvo a když hrajeme v pěti nahoru i dolů, tak je umíme potrápit. A taky se ukázalo, že Káca byl opět výborný v bráně a my dali góly, které nás posunuly k výhře," uzavřel bronzový medailista z posledních olympijských her.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články