Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Další zemětřesení v Pardubicích. Kopřivu střídá Lubina s Králem

Dynamu se v extralize vůbec nedaří a po trenérské výměně, kdy v klubu skončil trenér Miloš Holaň, se neujala ani krátkodobá anabáze Břetislava Kopřivy. Toho vystřídá v Pardubicích bývalý hráč Východočechů Ladislav Lubina, kterému budou pomáhat asistenti Richard Král a Petr Čáslava.

Ladislav Lubina
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Věřili jsme, že první změna na postu hlavního trenéra ve spojení s posílením týmu přinese efekt v podobě zlepšení sportovních výkonů a výsledků. To se bohužel nepodařilo a aktuální situace si žádá okamžité řešení," uvedl předseda představenstva a generální manažer klubu Dušan Salfický. Společně s Kopřivou na střídačce skončili i Otakar Janecký a Pavel Marek.

Všichni tři noví trenéři jsou s Pardubicemi úzce spjatí. Lubina v klubu v minulosti již dvakrát působil jako asistent trenéra, v roce 2012 se podílel i na zisku mistrovského titulu. Nyní tým převezme jako hlavní kouč. Na tréninku ho poprvé povede v úterý a v zápase premiérově v pátek v Karlových Varech.

Krizi v Pardubicích se věnoval také Hokej fokus podcast:

"Všechny znám velmi dobře, cítím z nich okamžitou energii do těžké práce. Jejich rozhodnutí převzít náš A tým si v celém klubu velmi považujeme. Všichni v organizaci jsme připraveni pokračovat v maximální podpoře a pomoci v úsilí zvrátit dosavadní vývoj sezony," uvedl Salfický. U mužstva bude jako sportovní konzultant působit i osmašedesátiletý Vladimír Martinec.

Lubina dosud působil v druholigovém Dvoře Králové nad Labem, který jej uvolnil. "Vracím se do klubu, ke kterému mám silný vztah. Chci pomoci Dynamu otočit nepříznivý vývoj probíhajícího ročníku. Vážím si Petra Čáslavy a Richarda Krále, že chtějí pracovat po mém boku. Jejich okamžitý souhlas je i pro mě důležitý," sdělil Lubina.

Zatímco Král v Pardubicích je trenérem akademie a u ní zůstane, Čáslava byl dosud členem hráčského kádru. "Déletrvající zranění mi neumožňuje se v blízké době vrátit na led. Uvnitř sebe cítím velkou potřebu pomoci týmu a vnímám, že nyní budu pro A mužstvo prospěšnější v nové roli," uvedl devětatřicetiletý obránce.

Východočeši jsou po 24 kolech na předposledním 13. místě, o tři body před Chomutovem, který má utkání k dobru. V neděli proti Olomouci si Pardubice připsaly už osmou porážku v řadě. Vedle Dynama v této extraligové sezoně měnila trenéra jen Mladá Boleslav, kterou místo Vladimíra Kýhose převzal Miloslav Hořava.

V pardubickém klubu dojde v příštích dnech zřejmě i ke změnám v kádru. "Chceme co nejrychleji zlepšit herní projev a tedy i výsledky. V tabulce se chceme odpoutat od jejího dna. S příchodem nových trenérů a po konzultaci s nimi chceme situaci pomoci příchodem nových hráčů. Jsme s nimi ve spojení a řešíme jejich možný příchod," uvedl Salfický.

Východočeši přitom do kádru zasáhli v nedávné době už několikrát. Skončil obránce Marek Trončinský, naopak přišli Jeremy Welsh, Juraj Mikuš, Martin Procházka a Peter Hamerlík.

"Všichni víme, v jak těžké situaci se nacházíme. Vše vidím v práci a v tréninku. Ve sportu to nefunguje tak, že se nyní vše obrátí a budeme pouze vyhrávat. Naše působení chceme postavit na tvrdé práci, na disciplíně tréninkové, herní a v neposlední řadě i v osobním životě. Tady budeme klást velký důraz," řekl Lubina.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články