Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Další výhra na nájezdy. Motor udolal i třinecké Oceláře, maraton ukončil Štencel

Po vítězném ultimátu další dvoubodové vítězství pro Motor. České Budějovice přetlačily mistry z Třince 3:2 po samostatných nájezdech, ačkoli sahaly po tříbodové výhře. Oceláře však v závěru zachránil Martin Růžička, dovednostní soutěž ukončil v deváté sérii Jan Štencel.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice – Třinec

"Pro diváky to byl atraktivní zápas, hrálo se nahoru dolů, spousta šancí, výborné akce. Pro nás to skončilo vítězně za dva body, parádní zápas," zhodnotil duel Štencel na klubovém webu. "Potřebujeme bodovat doma, ať sem přijede kdokoliv, takže jsme si věřili i na Třinec. Teď v tom musíme pokračovat," doplnil sedmadvacetiletý bek.

Domácí do utkání vstoupili aktivně, byli důslední v obranné činnosti a zároveň překypoval útočnou aktivitou, které v úvodu chybělo jenom přesnější zakončení. Třinecký brankář Mazanec musel držet pohotovost při střeleckém pokusu Hanzla nebo teči Valského.

Hosté ale také využívali každou příležitost ke zteči a nechali vyniknout Strmeně po brejku Kurovského, doklepnutí Nestrašila nebo teči Hrni. Krátce před první sirénou měl velkou šanci Hanzl, ale Mazanec byl na místě.

Do druhé části vstoupili agresivněji Oceláři. Brzy to odnesli prvním vyloučením v zápase, ale ubránili se a vzápětí udeřili při trestu Tomečka. Ukázkovou kombinaci zakončil Marcinko střelou bez přípravy.

Hned dvakrát si poté hru v početní výhodě vyzkoušeli domácí, šestnáct sekund dokonce hráli v pěti proti třem, jenže vyprodukovali spoustu přihrávek a minimum střel. Po velké příležitosti třineckého Růžičky před koncem druhé části vyrovnali z protiútoku Jihočeši. Bindulis od modré čáry poslal kotouč do skrumáže a jeho nahození propadlo za brankovou čáru.

Na začátku třetí třetiny mohly oba týmy skórovat při nerovnoměrném počtu hráčů na ledě, brankáři Strmeň a Mazanec ale byli pozorní. V dalším průběhu nevyužil obrovskou šanci Voženílek, jenž pálil z prostoru mezi kruhy, na druhé straně prověřil Mazance bombou Čachotský.

Po příležitostech Tomečka a Dzierkalse pronikl do útočného pásma po levé straně obránce Štencel, lišácky se vyhnul bránícímu hráči a umístil puk nad klečícím Mazancem do pravého horního růžku branky. Hosté zatlačili Motor při vyloučení Čachotského a šest vteřin před vypršením přesilovky z těžkého úhlu vyrovnal Růžička.

V úvodu prodloužení mohl rozhodnout Pech, vítězství na hokejce měl i Vráblík. V dramatických nájezdech vystřelil druhý bod pro Motor v deváté sérii obránce Štencel. Jihočeši tak po sérii devíti porážek podruhé za sebou vyhráli.

"Porážek bylo strašně moc. Kolikrát chyběl jeden gól nebo jsme prohráli v prodloužení či po nájezdech. Potřebovali jsme to zlomit a jsme rádi, že se nám to podařilo a dnes jsme na to navázali," oddechl si Štencel.

HC Motor České Budějovice - HC Oceláři Třinec 3:2 po sam. náj. (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 38. Bindulis (Pech), 52. Štencel (Pech, Kachyňa), rozhodující nájezd Štencel - 25. Marcinko (Nestrašil, J. Jeřábek), 55. M. Růžička (J. Jeřábek, Nestrašil). Rozhodčí: Hejduk, Vrba - Rampír, Rožánek. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:2. Diváci: 5522.

Sestavy:

České Budějovice: Strmeň - Vráblík, Štencel, Marcel, Šenkeřík, Kachyňa, Bindulis - Vopelka, M. Hanzl, Čachotský - Valský, Pech, Dzierkals - V. Tomeček, Toman, Strnad - Karabáček, Koláček, F. Přikryl. Trenér: Modrý.

Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, J. Jeřábek, Čukste, Jaroměřský, Zahradníček - M. Růžička, Marcinko, Voženílek - Daňo, L. Hudáček, Nestrašil - Hrňa, Hrehorčák, Chmielewski - Kurovský, Lyszarczyk, Buček. Trenér: Moták.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články