Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Další střídavý start. Slávistický kanonýr Šmerha vypomůže Kladnu

Tomáš Šmerha z prvoligové Slavie bude působit na střídavý start v extraligovém Kladně. Jednadvacetiletý odchovanec Pražanů, který je druhým nejlepším střelcem druhé nejvyšší soutěže s 24 góly, vypomůže Rytířům už v nedělním utkání 38. kola v Mladé Boleslavi. Ze Slavie nastupuje na střídavý start za Kladno i zkušený sedmatřicetiletý útočník Petr Vampola.

"Je to paradox, že dvě hodiny po setkání s fanoušky, kde padaly dotazy na toto téma, přišla žádost z Kladna na dalšího našeho hráče," uvedl majitel a předseda představenstva Slavie Stanislav Tichý.

"Tomáš letos podává skvělé výkony, a proto jsme se rozhodli mu start v extralize umožnit. Na rozdíl od Petra Vampoly bude ale prioritně nastupovat v našem dresu," dodal Tichý.

Šmerha dal za posledních pět zápasů v první lize sedm branek, z toho dvakrát zaznamenal hattrick. S 24 brankami zaostává jen dva góly za vedoucím Lukášem Žálčíkem z Prostějova. Se 45 body ze 42 utkání je čtvrtý v produktivitě.

Celkem má Šmerha v první lize na kontě ze 146 utkání 70 bodů za 37 gólů a 33 asistencí. V minulé sezoně nastupoval i za druholigovou Kobru Praha.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno – Brno
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články