Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Další prodloužení smlouvy nepřišlo. Ďaloga zvolí zahraničí, Jurčina ve Spartě pokračuje

Sedmnáct utkání nakonec stihl obránce Marek Ďaloga v dresu Sparty. Původně působení třicetiletého hokejisty v Praze mělo trvat kratší dobu, nyní se už porozhlédne po jiném zahraničním celku. Pražané o něho měli zájem, ale slovenský reprezentant nabídku na prodloužení spolupráce odmítl. Naopak jeho krajan Milan Jurčina uspěl na zkoušce a v klubu bude hrát do konce sezony.

Obránce Marek Ďaloga v dresu Sparty
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Šestatřicetiletý Jurčina přišel do Sparty v polovině října a v sedmi extraligových zápasech nasbíral pět bodů za dvě branky a tři asistence. "Během zkoušky prokázal naplno své kvality. Spolu s trenéry jsme z něj nadšení a jsme moc rádi, že jsme se domluvili. Naše obranné řady pozvedl svým důrazem, mladší hráči se od něj mohou spoustu věcí naučit," uvedl sportovní ředitel vedoucího týmu extraligy Petr Ton.

O šest let mladší Ďaloga posílil Spartu, za kterou již v minulosti hrál, krátce před začátkem sezony a podepsal smlouvu do začátku listopadové reprezentační přestávky. Vedení pražského klubu mělo o jeho služby zájem i nadále, účastník loňských olympijských her a pěti světových šampionátů se ale rozhodl odejít.

"Dostal od nás nadstandardní nabídku v rámci extraligy. Bohužel se rozhodl ji nevyužít. Ďalovi děkujeme za výpomoc na startu sezony, odvedl tu kus výborné práce a přejeme mu hodně štěstí," řekl Ton na adresu obránce, jenž v 17 utkáních vstřelil gól a přidal sedm asistencí.

"Ďalo se za dobu, co tu s námi byl, ukázal jako jeden z našich tahounů. Je skvělý hlavně svým pohybem a říkal jsem mu, že bych byl moc rád, kdyby tady zůstal. Bohužel má asi jinou představu po finanční stránce," řekl ČTK asistent trenéra Jaroslav Nedvěd.

"Ale jak se říká – všechno špatné je pro něco dobré. Otevře se zase prostor pro mladé a šikovné kluky, jako jsou Kalina nebo Jandus. Navíc Milan Jurčina se ukázal ve výborném světle, do sestavy se nám také vrací Honza Piskáček, který se uzdravil po otřesu mozku," doplnil Nedvěd.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články