Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Čtyřicet minut bez branek, pak kladenská jízda. Rytíři si doma připsali skalp Komety

Diváci na kladenském zimním stadionu čekali na první gól utkání 37. kola extraligy mezi Rytíři a Kometou až do 48. minuty, poté se ale spustila gólová smršť. Hráči Kladna nakonec potvrdili, že se jim doma daří, a pěti góly v závěru smetli Brno 5:1. Za hosty korigoval na průběžných 1:2 Tomáš Plekanec, ze strany Komety to ale bylo vše. Domácí využili dvě přesilovky a pojistili si desátou příčku, poslední zaručující předkolo play-off.

Tomáš Plekanec z Komety a Jaromír Jágr. Vrátí se Plekanec do Kladna?
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Asi rozhodlo to, že my jsme vstřelili první gól. Uklidnil nás a rozhodlo to asi i celý zápas. Jarda Jágr se tam chvíli necítil, tak místo něj na pár střídání naskočil Víťa Bílek, ale pak už to bylo zase lepší," řekl kladenský trenér David Čermák.

"Nás mrzí samozřejmě to, že jsme schopní 48 minut hrát trpělivě, ale pak přijde takový zkrat a dostaneme zbytečný gól," smutnil Kamil Pokorný, trenér Brna.

V hostující sestavě scházel vedle zraněných Vincoura s Holíkem i nemocný střelec Mueller. Naopak došlo na očekávaný souboj Plekance s Jágrem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno – Brno

První větší šanci měl ve čtvrté minutě Zaťovič, když prolétl domácí defenzivou, jenže ztroskotal na Godlovi. Domácí si na větší možnost museli počkat do sedmé minuty, kdy zakončoval Jágr, zblízka ale trefil pouze strážce brněnské branky Vejmelku.

Na konci 12. minuty při první přesilovce zápasu nechybělo mnoho Kucserovi, aby ukončil Lakosův trest, jenže Godla vytáhl fantastický zákrok. Právě Kucsera měl pak ještě do první přestávky další více než slibnou příležitost, jeho zakončení zblízka však znovu vykryl Godla.

V první polovině druhé třetiny zaskočil několikrát za Jágra třináctý útočník Rytířů Bílek, obavy o Jágrův zdravotní stav se ale později rozplynuly. Na konci 26. minuty se Godla vyznamenal parádním zákrokem lapačkou při šanci Erata v početní výhodě.

Na začátku 36. minuty musel Rákos na trestnou lavici k již pykajícímu Němcovi a před Kladnem se otevřela obrovská možnost na vedoucí trefu v podobě 67 sekund trvající hry pět na tři. Jágr připravil několik šancí svým spoluhráčům, Vampola zkusil překvapit hosty samostatným průnikem, ale stav se nezměnil.

Ještě před druhou pauzou zblokoval Plekanec Jágrův pokus z velmi dobré palebné pozice. Góly ale nakonec přišly ve třetím dějství.

O ten první se zasloužil smolně v den svých sedmnáctin hostující bek Svozil, když těsně před Bláhou umístil ve 48. minutě do vlastní branky Stachovu nahrávku. Už o 85 sekund později to bylo 2:0. Kaut sice minul při přesilovce v obrovské šanci branku, ale u puku byl okamžitě Stach, vrátil ho před brankoviště a Strnad už se nemýlil.

Už v 53. minutě přišla zápletka, když Jágrovo vyloučení potrestal dorážející Plekanec. Tři minuty před koncem vrátil O'Donnell Středočechům dvoubrankový náskok. Hostující střídačka sáhla k trenérské výzvě kvůli jeho možnému zpracování puku vysokou holí, po hodně dlouhém zkoumání videa byl ale gól uznán.

Brňané to pak zkusili bez brankáře, čehož využil k dalšímu gólu Melka. A 11 sekund před koncem ještě uzavřel skóre Strnad tečí Nashova pokusu při Bartejsově vyloučení.

"Šlo o vyrovnaný zápas. Bylo to o trpělivosti, kdo dá první gól. Dalo ho Kladno, my jsme udělali nějaké chyby, z nichž jsme dostali góly, takže jsme ve třetí třetině tahali za kratší konec," řekl Plekanec.

37. kolo hokejové extraligy:

Rytíři Kladno - HC Kometa Brno 5:1 (0:0, 0:0, 5:1)

Branky a nahrávky: 48. Stach, 49. J. Strnad (Stach, T. Kaut), 58. O'Donnell, 59. Melka (O'Donnell, Austin), 60. J. Strnad (B. Nash, T. Kaut) - 53. Plekanec (Kucsera, Zaťovič). Rozhodčí: Úlehla, Jeřábek - Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. Diváci: 5028.

Kladno: Godla - B. Nash, Austin, A. Lakos, Kehar, Romančík, Barinka - Jágr, Vampola, Zikmund - Redlich, P. Machač, J. Strnad - Melka, T. Kaut, O'Donnell - Valský, Stach, Š. Bláha - od 23. navíc Bílek. Trenéři: D. Čermák a Lidický.

Brno: Vejmelka - O. Němec, Bartejs, Pyrochta, Baranka, Svozil, Gulaši, Malec - M. Erat, Plekanec, Zaťovič - Kucsera, J. Hruška, Orsava - Kusko, Rákos, Dočekal - L. Horký, Střondala, Plášek. Trenér: Zábranský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články