Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Čtyřbodový Sýkora: Mé góly byly hodně těsné

Pardubice - Druhé východočeské derby sezony ovládli na vlastním ledě hokejisté Pardubic 5:2 a svému rivalovi z Hradce Králové vrátili předchozí těsnou porážku. Pardubice vstoupily do utkání výborně a v úvodu vstřelily dvě branky, pak ale musely odolávat vzestupu Hradce. Záchranou pro domácí byly až dva slepené góly útočníka Petra Sýkory, který na konci druhé třetiny nasměroval svůj tým ke třem bodům. 

Radost Petra Sýkory
zdroj: ČTK autor: Stanislav Kolařík

Pardubicím se vydařil samotný začátek, pak ale upadly do útlumu. "Hradec byl od druhé poloviny první třetiny lepší. Do zápasu se vrátil díky proměněné přesilovce. V této fázi utkání nás hodně podržel brankář Kristan," hodnotil Sýkora průběh vypjatého derby.

Mountfieldu se ale nedařilo převahu zúročit, a tak se do děje v závěru druhé třetiny vložil právě Sýkora. "Jsem rád, že mi to tam napadalo, ale je pravda, že to bylo hodně těsné," řekl pardubický střelec. Při prvním gólu mu pomohla chybička brankáře Pavla Kantora. "Viděl jsem, že puk vypadl ze souboje přede mnou a Kantor měl místo u tyčky, tak jsem to víceméně jen zkusil," popsal svou trefu z ostrého úhlu.

Při dalším pobytu na ledě se Sýkora protlačil za záda obránce a v těžké pozici přidal gól na 4:1. "Bylo to dlouhé střídání, nemohli jsme se dostat z pásma. Moje zakončení byl spíše reflex, protože mě stíhal obránce a nic jiného jsem dělat nemohl," řekl ke svému druhému zásahu v utkání, který byl už desátý v probíhající sezoně.

Pardubice tak vrátily Hradci porážku z prvního vzájemného utkání (2:3) a zvítězily na první pohled jasně 5:2. "Hradec však hrál dobře, těžko se proti němu prosazuje, protože brání v pěti lidech. Tím, že to bylo derby, tak samozřejmě vzrostl tlak na naši výhru. Jinak ale zápas ničím nevybočoval. Odehráli jsme tři domácí utkání v řadě a všechna byla stejně náročná," tvrdil Sýkora.

Pardubice z těchto utkání získaly šest bodů, prohrály jen s Mladou Boleslaví. Na zápas si našlo cestu 10 194 diváků, pardubická ČEZ Arena byla poprvé v sezoně vyprodaná. "Jsme moc rádi, že na takové zápasy chodí hodně lidí. I pro nás je to pak větší zážitek. Věřím, že si fanoušci tenhle zápas užili stejně jako my hráči," uzavřel Sýkora.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články