Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Cienciala po další prohře: Musíme to jít zkusit ještě otočit a dokázat nemožné

Pardubice nezúročily střeleckou převahu 37:20 ve třetím utkání čtvrtfinálové série s Českými Budějovicemi a po porážce 1:2 prohrávají už 0:3 na zápasy. K tomu, aby Východočeši dosáhli na první semifinále od zisku titulu v roce 2012, by museli jako první v historii play-off extraligy po třech neúspěších otočit sérii na 4:3.

David Cienciala z Pardubic před českobudějovickou brankou
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Je to 0:3. Musíme teď dokázat nemožné, nic jiného nám nezbývá. Vyhrát v sobotu a jet zase do Budějovic," řekl pardubický útočník David Cienciala.

Pardubičtí před vyprodanou arénou prohráli zápas číslo 3 těsně 1:2. Dlouho se nemohli střelecky prosadit. "Těžko říct, v čem je problém. My se cpeme do brány, ale chybí nám nějaký jednoduchý gól, třeba jako dal soupeř. Nadřeme se, bušíme tam jako do vrat. Když už máme nějaké dorážky na brankovišti, tak nedokážeme zakončit. Je to marné," popisoval Cienciala.

Právě on vstřelil jediný gól Dynama, když v 58. minutě při pardubické hře bez brankáře snížil na 1:2. Jinak si brankář Motoru Dominik Hrachovina připsal 36 úspěšných zásahů. "Dobře blokují střely, navíc nás Hrachovina momentálně likviduje. My se musíme víc tlačit a dát nějaký špinavý gól jako oni. Dotlačit to tam i s brankářem, to nám pomůže. Myslím, že šancí máme dost, ale prostě se nám teď střelecky nedaří. Hoříme na zakončení," prohlásil forvard Dynama.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 3. čtvrtfinále Pardubice - Č. Budějovice

V sobotu už budou hráči Pardubic odvracet možný konec sezony, na domácím ledě nastoupí od 17 hodin proti Motoru znovu. "Chceme dát první gól a jít do toho s čistou hlavou. Stejně se nic horšího nemůže stát, musíme to jít zkusit ještě otočit. Ve čtvrtém utkání máme první krůček, to musíme urvat," dodal Cienciala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články