Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Chtěli jsme hrát pěkný hokej, ale nakonec jsme rádi za dva body, přiznal střelec Růžička

Dřív to byla pro něj rutina, na kterou byl zvyklý. V letošní sezoně však forvard Ocelářů Martin Růžička předvedl první dvougólový zápas. Proti Zlínu vstřelil vítěznou trefu v prodloužení a výrazně přispěl k výhře 3:2. 

Jiří Polanský slaví gól s Martinem Růžičkou
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Útočník, který v sobotu oslavil 33. narozeniny, se v sezoně potýkal i se zraněním a dosud měl na kontě ze 17 zápasů jen pět branek, ale nasbíral 16 bodů. Ve Zlíně byl společně s brankářem Šimonem Hrubcem hlavní postavou Ocelářů.

Růžička nejprve v poslední minutě druhé třetiny vyrovnával na 1:1. "Gól je z většiny Martina Gernáta, dal mi puk před prázdnou branku, neměl jsem moc práce," ocenil spoluhráče zkušený útočník.

To druhá branka, kterou vystřelil Ocelářům výhru v prodloužení, byla o něco složitější. A riskantní. "Domluvili jsme se, že já zůstanu vepředu a kluci zkusí ubránit akci ve dvou. To se povedlo a šel jsem sám na branku. Věděl jsem, že chci jít do kličky do bekhendu. Sice byl špatný led a brankář moc v brance, ale vyšlo to," těšilo Růžičku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Třinec

Ten zároveň musel přiznat, že Třinec nebyl lepším týmem, na střely prohrál 22:36 a v závěru první i třetí třetiny se musel bránit drtivému tlaku domácích Beranů.

"Držel nás hodně brankář Šimon Hrubec. V útočném pásmu jsme přehrávali situace, v obraně to bylo taky špatné. Chvilku asi trvá, než po reprezentační pauze nastartujeme motory. Bylo to složité, chtěli jsme hrát pěkný hokej a dopadlo to tak, že jsme rádi za dva body. Zlín pod novým vedením hraje aktivní hokej, je to těžké," řekl Růžička.

Oceláři se navíc museli vypořádat s absencí hlavního trenéra Václava Varadi, který už je v Kanadě s juniorským týmem kvůli blížícímu se mistrovství světa. Tým tak vedou asistenti Marek Zadina a Jiří Raszka. "Trenéři spolu určitě komunikují, problém to pro nás není. Víme, co máme hrát," ujistil Růžička.

Jaký vliv může mít trenér Ocelářů Václav Varaďa na reprezentanty do dvaceti let? Poslechněte si nový díl Hokej fokus podcastu nejen o MS juniorů:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články