Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Chování fandů Plzně mě naštvalo, vzpomíná před semifinále Adamský a varuje před Kovářem

V Plzni strávil výraznou část kariéry. Proto blížící se semifinálová série extraligy bude mít pro třineckého útočníka Martina Adamského speciální nádech. Zároveň však přiznává, že s fanoušky Západočechů nejlepší vztah nemá, a doufá, že s Oceláři vybojuje postup do finále i díky delšímu odpočinku. Varuje ale před hlavními hvězdami v čele s Janem Kovářem.

Martin Adamský se raduje z gólu se spoluhráči z Třince
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

"Na Plzeň vzpomínám rád, ale už je to za mnou. Už jsem skoro desátý rok tady," řekl Adamský. Přiznal však, že velké oblibě se mezi tamními fanoušky netěšil. "Možná první rok dva. A potom bych to už raději nedával do médií, bylo to trošku ostřejší," usmál se.

"Nepochopil jsem to. Myslím, že jsem tam zanechal dobrou stopu herně i jako člověk. Jakou jsem od fanoušků dostal odměnu už v době, kdy jsem hrál za Třinec, to mě trochu naštvalo. Ale nedá se nic dělat," mávl rukou nad hanlivými pokřiky, kterými ho plzeňské publikum počastovalo.

Protřelý útočník se teď koncentruje na úspěch s Třincem. Míní, že postupem přes Vítkovice by z týmu mohl spadnout tlak. "Samozřejmě že ta série bude těžká, hodně těžká. Teď už se hraje prakticky o všechno. Ve čtvrtfinále je ale velký tlak, aby se postoupilo. Teď to z každého spadlo a prostě se hraje o titul. Ať bychom dostali Plzeň nebo Kometu, musíme udělat všechno, abychom přes ně přešli. Soupeře jsme si nevybírali," poznamenal Adamský.

Jak bude semifinále vypadat? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

Ocelářům může hrát do karet delší čas na obnovu sil, který po rychlém průběhu série s Vítkovicemi měli. "Jsem rád, že jsme sérii s Vítkovicemi zvládli v nejkratším čase na čtyři zápasy. Četl jsem si někde vyjádření Milana Gulaše, který říkal, že jsou rozehraní a odpočatí. Jsem to na to zvědavý," prohlásil rodák ze Studénky.

Podle něj je ústřední postavou Indiánů útočník Jan Kovář. "S plným svědomím můžu říct, že jim zachránil sezonu," tvrdil Adamský, který se s ním na konci plzeňského angažmá potkal. "Potkal jsem ho jako toho krásného flinka, jak se o něm vždycky psalo," smál se.

"Za poslední dobu se ale neskutečně vypracoval, odchodem do Ruska nebo příchodem Martina Straky, který nad ním trochu držel ochrannou ruku. Šel neskutečně nahoru, prokazuje, jak kvalitní je hráč. Jejich první lajna, to jsou ofenzivní esa a musíme si je pohlídat. Ale hrají dobře i dozadu," podotkl Adamský.

Třinečtí očekávají vypjaté duely především na plzeňském ledě. Při posledním vzájemném utkání na západě Čech přistála na třinecké střídačce lahev. "Já tohle jednání odsuzuju. To na stadion vůbec nepatří," řekl Adamský. "Mají zimák postavený tak, že když přijde plno, atmosféra je vynikající. Doufám, že tomu nepodlehnou rozhodčí a nenechají se vyprovokovat od diváků. Snad budou lidé fandit slušně, dostali dost pokut za sezonu, doufám, že to bude fair play," dodal Adamský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články