Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Chomutovu se přímý postup do play-off vzdaluje, podlehl Vítkovicím

Chomutov - Chomutovští hokejisté na domácím ledě nečekaně podlehli Vítkovicím 3:5. Ostravané dlouho prohrávali, čtyřmi brankami v řadě a povedenou třetí třetinou ale utkání otočili ve svůj prospěch a vybojovali tři body, které jim ještě mohou pomoci v boji o předkolo play-off. Chomutovu se naopak přímý postup vzdaluje, ani asistence suveréna kanadského bodování Romana Červenky k bodům nepomohla.

Radost vítkovických hokejistů
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Duel začal velkou příležitostí Chomutova, když povyjetý Bartošák nevěděl, kde je puk, a dorážku Račuka vykopl vítkovický obránce z prázdné branky. První gól padl po chvilce z dalšího útoku. Červenka přihrál zpoza brány a volný Pospíšil zakončením bez přípravy překonal Bartošáka.

Další velkou příležitost měl Kämpf, který však sám přízemní střelou neuspěl. Vítkovice vyrovnaly z jediné gólové příležitosti, když se 76 sekund před první sirénou prosadil v přesilové hře dorážející Burger.

Jako první ve druhém dějství zahrozil nebezpečnou střelou nejproduktivnější obránce Vítkovic Kudělka, ale do vedení se opět dostal Chomutov. V 25. minutě v přesilové hře skóroval po Květoňově přihrávce od levého hrazení bývalý vítkovický útočník Ölvecký.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Vítkovice

Po vstřelené brance roztočil Chomutov před hostující brankou kolotoč, největší příležitost nevyužil z bezprostřední blízkosti Tomica. Ve 36. minutě se podruhé během druhé třetiny prosadil Ölvecký, který v rychlém protiútoku Chomutova po ráně Hřebejka od pravého mantinelu dorážel do prázdné brány. Jenže dvougólové vedení vydrželo Severočechům jen necelé dvě minuty - puk zastavený chomutovským obráncem dostal z mezikruží do branky Zdráhal a snížil.

Třetí třetina byla ve znamení dokonalého obratu Ostravanů. Již po 17 vteřinách od návratu ze šaten se první lacinou brankou prosadil Olesz a o čtyři minuty později obránce Sloboda. Zmar domácích dokončily Vítkovice v 47. minutě dokonce ve vlastním oslabení, když po nájezdu Olesze nedokázal Strmeň udržet puk, jež do branky následně poslal Szturc.

Až pak se dostal Chomutov opět do hry. Obrovský závar předvedli domácí v 53. minutě, kdy puk poskakoval před brankou, ale ani jeden z domácích hráčů ho nedokázal dostat do sítě. Piráti tak naději na bodový zisk nevykřesali a jsou opět o něco dál přímému postupu do play off. 

Piráti Chomutov - HC Vítkovice Steel 3:5 (1:1, 2:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 8. Pospíšil (Červenka), 26. Ölvecký (D. Květoň, Jánošík), 36. Ölvecký (Hřebejk, Tejnor) - 19. Burger (Olesz, Sloboda), 37. P. Zdráhal (Burger, Štencel), 41. Olesz (Čerešňák), 45. Sloboda (M. Hlinka, Kucsera), 47. Szturc (Olesz). Rozhodčí: Fraňo, Pavlovič - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4803.

Chomutov: Strmeň - Jánošík, Skinner, Valach, Tejnor, Harant, Pereťagin, Dlapa - Pospíšil, Červenka, Tomica - Ölvecký, V. Růžička ml., Sklenář - D. Květoň, Dušek, Hřebejk - D. Kaše, Kämpf, Račuk. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.
Vítkovice: Bartošák - Čerešňák, Kudělka, Štencel, Philipp, Sloboda, Kovář - Olesz, Balán, Szturc - Vandas, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Burger, Hovorka - Tomi, M. Hlinka, P. Kafka. Trenéři: Svozil a Petr. 

Jan Šťastný (Chomutov): "Začátek utkání nebyl z naší strany špatný. Dali jsme vedoucí branku, mysleli jsme, že se uklidníme a budeme hrát naši hru. Ke konci třetiny jsme ale dostali trochu šťastný gól. Ve druhé třetině to už nebylo ono, soupeř byl ve všech činnostech lepší, lépe bruslil, hrál výborně takticky dozadu. I přesto se nám podařilo vsítit dvě branky a vedli jsme 3:1. V přestávce po druhé třetině jsme si řekli, že nehrajeme dobře, soupeř je nebezpečný a musíme zjednodušit hru, ale bohužel jsme se neponaučili. Hned jak jsme vlezli na led, dostali jsme gól na 3:3, pak jsme udělali fatální chybu v obranném pásmu, dostali gól na 3:4 a z dalšího protiútoku na 3:5. Myslím si, že to byly šťastné branky po naší nedůslednosti a laxnosti, proto jsme zaslouženě prohráli."
Ladislav Svozil (Vítkovice): "Podali jsme koncentrovaný výkon z obrany. Trochu lehce jsme inkasovali, všechny tři góly byly pro soupeře dost lehké. Ale otočit z 1:3 na 5:3, to je parádní. Myslím, že jsme od 10. minuty první třetiny byli o něco lepší. Domácí jsme už do ničeho nepustili a hlavně jsme proměnili šance, které jsme měli." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články