Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chomutovský hrdina Laco: Důležité bylo, že jsme ustáli první třetinu

Třinec – Hlavní hvězdou prvního čtvrtfinálového utkání mezi Třincem a Chomutovem byl jednoznačně hostující Ján Laco. Slovenský gólman zneutralizoval všech 38 pokusů domácích, čímž vydatně přispěl k nečekanému skalpu favorizovaných Ocelářů. Piráti tak prodloužili vítěznou sérii v play-off na čtyři utkání za sebou.

Ján Laco zasahuje proti střele Tylera Redenbacha z Třince
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Během úvodních dvou duelů předkola play-off inkasoval středočeský celek od Mladé Boleslavi třináct branek a vše směřovalo k rychlému konci náročné sezony.

Svěřenci kouče Vladimíra Růžičky se ovšem nevzdali. Jejich herní projev doznal podstatných změn, což prokázali v následujících střetnutích. Při vítězném obratu série povolili soupeři vždy pouze jeden gól a na půdě Třince udrželi dokonce čisté konto.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 1. utkání Třinec - Chomutov

"Snažili jsme se hrát svou hru. Sem tam jsme byli pod tlakem, ale v důležitých momentech jsme dokázali dát gól. V play-off rozhodují hlavně přesilovky. Ustáli jsme naše oslabení a sami využili početní převahy," prohlásil Laco.

Pětatřicetiletý strážce svatyně Pirátů si nejtěžší zákroky připsal už v průběhu první části proti Martinu Růžičkovi. "Důležité bylo, že jsme ustáli úvodní třetinu. Oni mají silné mužstvo. My musíme být trpěliví a snažit se hrát na 0:0," pokračoval.

V čem tkví kouzlo chomutovské změny, prozradit nechtěl. "První dva zápasy s Bolkou jsme nezvládli. Nefungovalo nám střední pásmo. Snažili jsme se něco změnit a zafungovalo to," uvedl rodák z Liptovského Mikuláše.

První výhru ve Werk Areně si hosté načasovali ideálně. Od postupu do nejvyšší soutěže v Třinci osmkrát prohráli. "V play-off to jde bokem. Hrajeme o něco, je to vrchol soutěže. Na statistiky nikdo nemyslí a před zápasem ani nemyslel," zakončil Laco.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články