Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Chomutov zvítězil v Kladně díky dvěma gólům Hrušky

Kladno - Hokejisté posledního Chomutova vyhráli v Kladně 2:1 a připsali si teprve druhou výhru z posledních 13 zápasů. Dvěma góly to zařídil kanonýr David Hruška, za Rytíře jen snížil v 54. minutě Miloslav Hořava. Kladno potřetí za sebou nebodovalo.

Utkání Kladno - Chomutov
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Rytíři postrádali nově zraněné beky Kaberleho, Majeského i nemocného útočníka Tenkráta. Navíc asi na měsíc je mimo hru Treille. Do sestavy se vrátili téměř po dvou týdnech bek Černošek a forvard Kuchler, kteří byli předtím posláni do prvoligového Berouna. Chomutovu chyběl oproti minulému utkání útočník Balej.

Domácí hráli už po 92 vteřinách přesilovku a dvě šance měl Miloslav Hořava. Následně se neprosadili Piráti při trestu Davida Růžičky a v osmé minutě měli štěstí, když rána Miloslava Hořavy skončila na horní tyči. Za hosty promarnil první větší šanci Bartečko.

Chomutov se dočkal ve 14. minutě, kdy vybruslil z rohu Hruška a překonal Cháberu. Kladno mohlo v závěru úvodní části vyrovnat při Mrázkově trestu, ale Bajaruns zblízka trefil jen pravou tyč. Potom neuspěl znovu Miloslav Hořava.

Hned v úvodu druhého dějství zlikvidoval Martin Růžička teč osamoceného Dragouna. Při dalším Mrázkově vyloučení potvrdil svou střeleckou smůlu večera Miloslav Hořava, který se ocitl sám před chomutovský brankářem. Ten zmařil jeho šanci betonem. Vzápětí šel pykat Bomersback, Kladno však ani další výhodu nevyužilo. Za Piráty zahrozil ve 32. minutě individuálně Divíšek. Při Procházkově trestu kryl Chábera Šagátovu teč.

Severočeši mohli zvýšit náskok ve 44. minutě, kdy ujel Bartečko, ale Kladnu pomohla tyč. Domácí se pak sice ubránili při Černoškově vyloučení, ale ve 47. minutě po Bartečkově přihrávce zvýšil svou 12. trefou v sezoně Hruška. Chomutov odolával v dalším oslabení, v polovině třetí části David Růžička trefil tyč a Rytíři slavili až v 54. minutě. Miloslav Hořava ránou z mezikruží prolomil střelecké trápení domácích.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Chomutov

"Všichni věděli, že to nebude hezký hokej, že se bude jen bránit. Celou dobu jsme se do nich tlačili, já jsme měl několik šancí. Jeden gól je z mé strany dnes málo," prohlásil Miloslav Hořava, podle něhož tým odehrál přes porážku dobrý zápas. "Dávali jsme to na bránu, ale prostě to tam nepadlo. Gólman (Růžička) chytal dobře," doplnil.

Brankář Martin Růžička, který přišel do Chomutova před necelými dvěma týdny z Pardubic, sahal po druhém čistém kontu v dresu Pirátů. "Nula by sice potěšila, ale nic neznamená. Přál jsme si jen, abychom vyhráli. Pár šancí jsme pochytali, ale domácí taky často minuli branku," uvedl Růžička.

Další tlak byl ale marný, 51 vteřin před koncem byl navíc vyloučen David Růžička a Rytíři dohrávali v oslabení. "Po ostudném výkonu v Brně hráči dali do zápasu maximum, ale střelecký um tam prostě není. Naše střelecká potence je takřka děsivá," řekl asistent trenéra Kladna Jiří Kopecký.

Rytíři Kladno - Piráti Chomutov 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 54. M. Hořava (Hlaváč) - 14. D. Hruška (Hřebejk), 47. D. Hruška (Bartečko). Rozhodčí: Fraňo, Kalivoda - Bláha, Kostka. Vyloučení: 4:5, navíc David Růžička (Kladno) 10 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 2 528.

Kladno: Chábera - David Růžička, Černošek, Jankovič (21. Kolařík), P. Hořava, L. Procházka, Doudera - M. Hořava, Patera, Kuchler - Rudovský, Dragoun, Machač - Bajaruns, Dalecký, Hlaváč - Lukáč. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Chomutov: M. Růžička - Novák, Pulpán, Krstev, J. Mrázek, Rutta, Trefný - D. Hruška, Bartečko, Hřebejk - Bomersback, J. Straka, Kubinčák - Sikora, Divíšek, Šagát. Trenéři: Turek a R. Kaše.

Jiří Kopecký (Kladno): "Chtěli jsme dát první gól, protože naše střelecká potence je takřka děsivá. Bohužel se nám to nepodařilo, šancí tam bylo spoustu, dali jsme tři tyčky. Po ostudném výkonu v Brně hráči dali do zápasu maximum, ale střelecký um tam prostě není. Navíc nám chyběli čtyři špičkoví hráči Kaberle, Tenkrát, Majeský a Treille, který jako jeden z mála jde před bránu."

Robert Kaše (Chomutov): "Jsme rádi za tři body. Navázali jsme na dobrý výkon s Plzní, kdy jsme neměli štěstí. Dneska jsme štěstí šli naproti a přiklonilo se k nám. Šli jsme do zápasu s tím, že nechceme dostat gól a pokusíme se jeden dát. Povedlo se to, nakoplo nás to a bylo na hráčích vidět odhodlání se o výsledek porvat. Velký dík patří gólmanovi Růžičkovi, který nás hodně podržel."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy