Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Chomutov zdolal Pardubice a bodově se srovnal s Karlovými Vary

V duelu 47. kola mezi dvěma posledními celky Chomutov předčil poslední Pardubice a připsal si výhru 3:0. O góly vítězů se postarali Klhůfek, Raška a Blaha, brankář Peters zaznamenal třetí nulu. Piráti se tak bodově dotáhli na dvanácté Karlovy Vary.

Brankář Milan Klouček z Pardubic zasahuje v utkání proti Chomutovu
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Do utkání sice vstoupily aktivněji Pardubice, ale skóre otevřel v páté minutě po Blahově střele z dorážky z pravého kruhu Klhůfek. V polovině úvodního dějství se Havel protáhl do zakončení a vybojoval pro svůj tým přesilovku, ve které však Piráti vedení nenavýšili.

Dynamo přestávkou přerušenou početní výhodu nevyužilo, a tak mohli udeřit opět domácí. Jenomže Raškův pokus sudí po konzultaci u videa neuznali jako gól kvůli kopnutí. Krátce po polovině hrací doby hráli Chomutovští ve čtyřech proti třem a pak i v klasické přesilovce, ale neprosadili se. Ve 38. minutě však Tomica vyzval Rašku, který tentokrát dostal puk za čáru v souladu s pravidly a zvýšil na 2:0.

V úvodu závěrečné části Chomutovští ubránili oslabení, za pár okamžiků zaznamenal svůj první extraligový gól obránce Blaha z vrcholu pravého kruhu. Slavil tak ve 21. zápase. Dynamo se nedočkalo branky ani v 56 sekund trvající přesilové hře pěti proti třem. V největší šanci před odkrytou brankou neuspěl Sýkora a Peters uhájil čisté konto.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov – Pardubice

Piráti Chomutov - Dynamo Pardubice 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Klhůfek (Blaha), 38. A. Raška (Tomica, Dietz), 47. Blaha (V. Růžička ml.). Rozhodčí: Horák, R. Svoboda - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 7:5, navíc Dietz (Chomutov) 10 min. Bez využití. Diváci: 3571.

Chomutov: Peters - Knot, Trefný, L. Kovář, Jank, Blaha, Dietz, od 57. navíc D. Zeman - Marjamäki, V. Růžička ml., Sklenář - Klhůfek, A. Raška, Tomica - Duda, Vantuch, Koblasa - J. Havel, Gut, Chrpa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Pardubice: M. Klouček - Porseland, Eklund, Holland, J. Mikuš, Schaus, J. Zdráhal - Horký, Mandát, Rolinek - P. Sýkora, Ihnacak, Marosz - Koffer, Poulíček, Machala - Hovorka, Bubela, Dušek - od 41. navíc Kloz. Trenéři: Lubina a Čáslava.

Vladimír Růžička starší (Chomutov): "Zápas byl poměrně vyrovnaný, ale chytal nám výborně gólman (Peters) a dobře jsme bránili. Rozhodly góly, které se nám podařilo dát. Jsem rád, že jsme utkání zvládli a budeme bojovat dál."

Ladislav Lubina (Pardubice): "Byli jsme si vědomi vážnosti utkání, kdybychom vyhráli, mohli bychom se tak nějak nadechnout k boji o lepší umístění. Bohužel pro nás boj o lepší umístění pravděpodobně skončil. Představoval jsem si, že podáme trochu jiný výkon, ale působili jsme na ledě jako vyklepané 'Startky'. Pro mě to je obrovské zklamání."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články