Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Chomutov vyzrál na Kometu, dvakrát se trefil Vondrka

Chomutov – Brňané stále neprohráli v základní hrací době. Ve 12. kole se však museli sklonit před Chomutovem po výsledku 3:4 v prodloužení. Kometa prohrávala po první třetině 0:2 a ještě v úvodu třetí části 1:3. Piráti si ale nakonec připsali cenný skalp a posunuli se na třetí příčku, když jim druhý bod zajistil už po 47 sekundách prodloužení svou druhou trefou útočník Michal Vondrka.

Chomutov - Brno
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Úvodní branku zápasu vsítil na konci 14. minuty Vondrka. Hned o třináct vteřin později se Chomutov radoval znovu, když dostrkal puk za Vejmelku útočník Skokan.

Na začátku druhé třetiny využil přesilovou hru Kvapil a snížil na rozdíl jednoho gólu. Hned poté se ocitli v dobrých pozicích nejprve Kämpf a poté Kaše, ale ani jeden u nich nebyl úspěšný. Ještě před druhou přestávkou orazítkovali Růžička a Flemming brankovou konstrukci a v polovině 38. minuty z velkého tlaku vytěžil třetí branku Chomutova Poletín.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih zápasu Chomutov - Kometa Brno

Ve 42. minutě ujel ve vlastním oslabení Růžička a znovu rozezvučel tyčku. Krátce poté Račuk hned po návratu z trestné lavice fauloval a dostal další dvě minuty, které potrestal Zaťovič a snížil na 2:3. U gólu si připsal asistenci i hostující gólman Vejmelka.

Po velké šanci Haščáka ujel na druhou stranu Skokan, ale neuspěl a stejně dopadl z druhé vlny i Huml. V 59. minutě poslal duel do prodloužení svou sedmou trefou v sezoně Kvapil. Rozhodující branku vstřelil kapitán domácích Vondrka po přečíslení dvou na jednoho, které skvěle sehráli s Humlem.

Piráti Chomutov - HC Kometa Brno 4:3 v prodloužení (2:0, 1:1, 0:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Vondrka (Huml), 15. Skokan (Kämpf), 28. Poletín (Račuk, Flemming), 61. Vondrka (Huml) - 22. M. Kvapil (M. Erat), 44. Zaťovič (O. Němec, Vejmelka), 59. M. Kvapil (M. Erat, O. Němec). Rozhodčí: Pešina, M. Petružálek - Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 9:9, navíc Poletín - Vincour oba 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 5077.

Chomutov: Laco - Rutta, Kudělka, Flemming, Dlapa, Valach, Skinner, J. Mrázek - Račuk, Huml, Vondrka - D. Kaše, V. Růžička ml., Tomica - Skokan, Kämpf, Poletín - Hřebejk, Šťovíček, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Brno: Vejmelka - O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec, L. Zábranský ml. - M. Erat, Nečas, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Zaťovič - Vincour, Čermák, J. Káňa - Dostálek, J. Hruška, Dočekal - Kratochvíl. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.

Jan Šťastný (trenér Chomutova): "Začali jsme, jak jsme chtěli, za což bych chtěl kluky pochválit. Byli jsme nepříjemní, důrazní a vycházeli jsme ze zodpovědné obrany. Bylo důležité, že jsme po prvním inkasovaném gólu rychle odskočili na 3:1. Měli jsme hodně šancí, kdy jsme mohli rozhodnout a brát tři body, ale Kometa je silný soupeř a ukázala svou sílu. Trochu nás mrzí závěr, ale na druhou stranu jsme v prodloužení získali druhý bod. Kdyby nám to někdo řekl před zápasem, tak bychom dva body vzali."

Petr Haken (trenér Brna): "Gratuluji domácím, protože bylo vidět, že na nás byli připravení. My jsme v první třetině měli špatný pohyb a nechali jsme se trošku uspat výbornou ofenzivou domácích. Po prohraném souboji jsme dostali první branku a hned po tlaku do branky druhou. Potom jsme se probrali a byli chvílemi lepší, ale nebyli jsme schopní se prosadit. Jsme hrozně rádi, že jsme za stavu 1:3 třetí třetinu zvládli srovnat, za což chci hráče pochválit. V prodloužení se dva hráči srazili a my dostali gól v přečíslení."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články