Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Chomutov si poradil se Zlínem, Lukeš udržel první čisté konto

Chomutovští hokejisté porazili Zlín 2:0, na čemž měl výraznou zásluhu brankář Štěpán Lukeš, který zlikvidoval všech 27 střel soupeře. Udržel tak první čisté konto v nejvyšší české soutěži. Gólem a asistencí se na výhře Pirátů podílel Roman Chlouba.

Radost hráčů Chomutova
zdroj: ČTK/Petrášek Radek

"Zatím nula chutná sladce. Uvidíme, až přijdu do šatny, protože se pokladník určitě ozve. Je to super zážitek. Mám ohromnou radost, ale bez kluků bych to nezvládl, protože hráli výborně dozadu," řekl Lukeš.

Domácí začali aktivně, jejich nápor ale zastavilo vyloučení Grmana ve 3. minutě. Zlín si ale žádnou šanci v přesilovce nevytvořil. V následné početní výhodě Chomutova Vondrka našel přes celé pásmo Koblasu, kterého ale "vychytal" Kašík. Při hře čtyři na čtyři se do slibné příležitosti dostal Smejkal, zlínského gólmana však nepřekonal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Zlín

Do druhé třetiny vstoupili lépe Severočeši a dostali se i do vedení. Dietzovu střelu tečoval do branky Chrpa. O chvíli později hráli Piráti v oslabení, ve kterém hosté hned několikrát nebezpečně zakončovali. Nejblíže gólu byl Kubiš, ale trefil pouze tyčku.

"U přesilovek nás hodně tlačí bota. Vždycky ji začíná naše první lajna, ale přijde mi, že moc chceme, ale děláme špatná rozhodnutí. Měli bychom hru zjednodušit, poslat pár střel od modré čáry a dorážet. Pořád si to chceme dávat do prázdné brány," řekl hostující Antonín Honejsek.

V polovině duelu byl při úniku faulovaný Dlouhý, následné trestné střílení ale neproměnil. V závěru prostřední dvacetiminutovky se svěřenci kouče Růžičky museli opět bránit, Zlín však vyrovnat nedokázal.

"Skákalo mi to v brankovišti hrozně moc. Ale když nějaký puk vypadl a hrozila nějaká šance, kluci to vyblokovali. Od druhé třetiny až do konce to smrdělo, ale kluci mi hodně pomohli. Bez nich bych to nezvládl," ocenil Lukeš spoluhráče.

Hned v úvodu závěrečné třetiny si oba celky vyzkoušely krátce po sobě hru v početní výhodě, ani jeden tým ale tlaku nevyužil. Zvýšit vedení domácích mohl Šťovíček, neuspěl však stejně jako Smejkal s Tomečkem po přečíslení.

Hra se poté odehrávala převážně ve středním pásmu, kde Chomutov odrážel zlínské výpady. Více než dvě minuty před koncem Kašík po oddechovém čase opustil branku a Zlín zkoušel vyrovnat v power play. Podruhé se však prosadili domácí. Vondrka získal puk a před prázdnou brankou přihrál Chloubovi, který uzavřel skóre.

Piráti Chomutov - Aukro Berani Zlín 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Chrpa (Dietz, Chlouba), 59. Chlouba (Vondrka). Rozhodčí: Hodek, Pavlovič - Frodl, Komárek. Vyloučení: 7:3. Bez využití. Diváci: 3968.

Chomutov: Š. Lukeš - Valach, Grman, Flemming, Dietz, Slovák, Knot, L. Chalupa - Vondrka, Huml, Koblasa - Šťovíček, V. Růžička ml., Dlouhý - Tomeček, Smejkal, Poletín - Havel, Chlouba, Chrpa. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Zlín: Kašík - Nosek, Freibergs, Matějíček, Žižka, Řezníček, Valenta, Ferenc - Kubiš, D. Šťastný, O. Veselý - Okál, Honejsek, Roberts Bukarts - Ondráček, Fořt, Klhůfek - Fryšara, Sedláček, Popelka. Trenéři: Robert Svoboda a M. Hamrlík.

Vladimír Růžička st. (Chomutov): "Byl to hodně vyrovnaný zápas na jeden gól. Mohl vyhrát kdokoliv, nakonec jsme byli šťastnější my. Jsme rádi, že máme tři body, které jsme získali po dlouhé době. Už je před námi jen pár kol, takže se musíme připravovat na další zápasy, protože už se rozhoduje. Bojujeme o desítku."

Robert Svoboda (Zlín): "Hodnocení je úplně jednoduché - bez gólu nemůžeme vyhrát. Hrozně se na góly nadřeme, v posledních zápasech jsme na jeden gól vyhráli v Třinci a prohráli v Olomouci. Nejsme úspěšní v přesilovkách, kterých jsme měli i proti Chomutovu dost. Mrzí nás to, protože jsem tady mohli bodovat. Měli jsme na to."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články