Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Chomutov sahal po bodech, nakonec ale prohrál. Tygři trestali v přesilovkách

Piráti vedli nad Libercem v 29. kole po úvodní brance Vantucha a po obratu Bílých Tygrů, poté i srovnali na průběžných 2:2, ale nakonec prohráli 2:4. Rozhodující trefu Severočechů obstaral Ordoš, před ním se prosadili Kvapil s Lencem v přesilových hrách. Obránce Ševc pečetil výhru v power-play Chomutova.

Tomáš Filippi z Liberce před brankářem Justinem Petersem z Chomutova
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Chomutov poprvé nastoupil s ruským obráncem Jegorem Antropovem, který přišel z Chabarovsku z KHL. Po vyrovnaném úvodu utkání si Piráti vypracovali převahu, jenže nevyužili dvě přesilovky krátce po sobě.

Ve 14. minutě hostující Hanousek selhal na konci přečíslení stejně jako v pokračující akci při dorážce Redenbach, takže vzápětí udeřil Chomutov. Z dorážky se prosadil Vantuch. Vedení domácích mohl navýšit Stránský, který ale v úniku nastřelil jen tyč. V 18. minutě Liberec potrestal faul Tomáše Svobody a Kvapil na konci pohledné akce vyrovnal.

"Zase jsme si vlastními chybami a vyloučeními v útočném pásmu zápas zkazili. Přijde mi to od prvního kola pořád dokola. Vždycky máme výkřik do tmy, když hrajeme celý zápas dobře. Jako třeba proti Kometě. Ale s Libercem jsme se zase vrátili do starých kolejí," řekl chomutovský obránce Stanislav Dietz.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov – Liberec

"Říkali jsme si, že nesmíme faulovat, protože Liberec je jeden z nejlepších týmů v přesilovkách. Mají hodně šikovné hráče, kteří si to dávají na hokejku a hrozně těžko se brání," doplnil Dietz.

Do druhé třetiny vstoupily oba týmy ve čtyřech, ale poté Bílí Tygři využili zkrácenou početní výhodu. Po Birnerově šanci dorazil puk do odkryté branky Lenc.

V polovině utkání se domácí ubránili v oslabení a následně zatlačili soupeře. Využil toho v 35. minutě tvrdou ránou Dietz, na něhož pak po individuální akci nenavázal Sklenář. "Chtěli jsme si všechno pohlídat zezadu a nechtěli jsme lítat, protože víme, že Chomutov umí ujet. Hned v první třetině jeli sami na bránu. Chtěli jsme hrát poctivě," uvedl liberecký útočník Lukáš Krenželok.

V úvodu závěrečného dějství Chomutovští nevyužili už čtvrtou přesilovku, ale nadále se prezentovali aktivní hrou. V 52. minutě však Liberec opět těžil z tlaku do brány, když Krenželokovu střelu dorazil Ordoš a poslal hosty znovu do vedení.

"Chomutov v závěru tlačil a hrál na kotouči, ale my jsme dali gól, což je zlomilo. Chtěl jsem zakončit, ale nadzvedl mi tam soupeř hůl, takže puk zůstal pro Ordyho (Ordoše). Dal první gól v sezoně, takže si Ježíška ještě trochu vylepšil," prohlásil Krenželok.

V závěrečné power-play domácích definitivně rozhodl po ubráněném oslabení Ševc. "Tři body z venku jsou pro nás hodně důležité. Vážíme si toho a jedeme dál. Neřešíme, jestli jsme první nebo druzí, prostě musíme jít postupně. Kolem svátků je to teď složitější, měli jsme den volno, takže nožky trošku bolí, ale musíme makat a jít dál," dodal Krenželok.

29. kolo hokejové extraligy:

Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 15. Vantuch (Duda, Tomica), 35. Dietz (Vantuch, Flemming) - 18. M. Kvapil (Filippi, Ševc), 21. Lenc (Birner, Filippi), 52. Ordoš (L. Krenželok), 59. Ševc (L. Krenželok). Rozhodčí: Pavlovič, Hribik - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:2. Diváci: 4214.

Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Štich, Antropov - T. Svoboda, V. Růžička ml., Koblasa - J. Stránský, Kevin Klíma, J. Sklenář - Duda, Vantuch, Tomica - J. Havel, Klhůfek, Marjamäki. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Liberec: Will - Stříteský, Derner, Hanousek, Šmíd, Doherty, Ševc - L. Hudáček, Redenbach, Birner - Lenc, Filippi, M. Kvapil - Valský, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, J. Vlach, M. Zachar. Trenéři: Pešán a P. Augusta.

Ohlasy trenérů:

Jan Šťastný (Chomutov): "Měli jsme výborný vstup do utkání. První třetina byla podle našich představ, měli jsme pohyb a vytvořili jsme si spoustu šancí. Škoda je, že jsme dali jenom jednu branku. Liberec ke konci první třetiny srovnal z přesilovky, kterých jsme se obávali. Všechny zápasy s Libercem jsou hodně vyrovnané, rozhodují detaily a hlavně přesilové hry. Pak jsme dostali ve druhé třetině hned další gól zase z přesilovky, což hráče hodně srazilo. Dostávali jsme se z toho půlku třetiny. Nakopl nás gól na 2:2, měli jsme spoustu šancí, ale vedoucí branku jsme nedali. Ve třetí třetině jsme chtěli dát rozdílový gól, ale chybovali jsme a inkasovali, což rozhodlo. Z vyrovnaného utkání nemáme ani bod, takže jsme zklamaní."

Filip Pešán (Liberec): "Byl to velmi vyrovnaný zápas. Domácí hráli bojovně, urputně a v rychlosti. Na začátku jsme si pomohli dvěma přesilovkami. Po čtyřiceti minutách byl zápas absolutně vyrovnaný. Ke konci druhé třetiny a na začátku třetí třetiny jsme tahali za kratší konec, ale i díky tomu, že jsme to nevzdali a bojovali do konce, jsme byli odměněni gólem Honzy Ordoše. Jsem rád, že jsme vyhráli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články