Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Chomutov rázně utnul sérii porážek. Litvínov přehrál jasně 4:1

Litvínov si komplikuje boj o setrvání v elitní desítce, a tedy alespoň účast v předkole play-off. Ve 43. kole hokejové extraligy padl 1:4 na ledě Pirátů z Chomutova, kteří ukončili sérii šesti porážek. Svěřenci Vladimíra Růžičky se navíc přiblížili dvanáctým Karlovým Varům na pět bodů.

Chomutovský Tomáš Svoboda překonává Jaroslava Januse
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Regionální derby začalo zostra, takže se téměř nehrálo v pěti na obou stranách, což vyhovovalo více Chomutovu. Nejprve Tomica během vlastního oslabení nevyužil úniku, následně však v přesilové hře Duda překvapil Januse střelou z nulového úhlu a otevřel skóre utkání.

Litvínovští nesrovnali ani ve dvou po sobě jdoucích početních výhodách, přestože Kašpar mířil do "prázdné".

"První třetinu jsme střádali, Litvínov měl převahu, k ničemu nás moc nepustil a docela nás zatlačil. Když jsme se ale ubránili, přebírali jsme tempo hry a vypadalo to z naší strany lépe než v jiných zápasech. Dali jsme gól a to nás nakoplo," řekl Jan Stránský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Litvínov

V první třetině padlo 24 trestných minut a v podobném duchu začala i druhá dvacetiminutovka. Litvínov svou přesilovku nevyužil, Piráti však faul hostů potrestali díky Stránského střele mezi Janusovy betony. 

"Přesilovky jsou naším slabším článkem, máme je letos žalostné, ale dali jsme z nich proti Litvínovu dva góly a celkově jsme je sehrávali dobře. Dříve jsme hodně předržovali kotouče a nechali bránící mužstvo zformovat. S Litvínovem jsme si puk dávali od hokejky a bylo to znát. Konečně to nějak vypadalo, musíme se od toho odrazit a udržet si v nich nějaký standard," přál si Stránský.

Snížit mohli Lukeš nebo Hübl, ani jeden si však s Petersem v dobrých příležitostech neporadil. Ve 39. minutě navíc přiblížil domácí výhře Svoboda.

Ve 43. minutě se hostům podařilo snížit, když se za Petersova záda odrazila střela Pichého, kterou do branky usměrnil bruslí Hanzl. Videorozhodčí gól Litvínova potvrdil.

"Měli jsme hodně vyloučených, na to pak navazují i přesilovky, ve kterých dali domácí dva góly. Kdybychom taky nějakou využili, zápas by byl úplně jiný. Ale nemohli jsme to zabalit ani za stavu 0:3, jestli chceme pomýšlet na play-off. Věděli jsme, že když dáme dva rychlé góly, bude zápas úplně otevřený," uvedl Lukáš Válek.

Na dostřel mohl dostat svůj tým Trávníček, jenž však před odkrytou brankou přestřelil. Naopak na druhé straně zakončil pod horní tyčku Raška a definitivně zlomil litvínovský odpor. V závěru domácí výsledek i přes dvě oslabení a hru ve třech kontrolovali.

"Ztratili jsme tři body, je to škoda. Nehráli jsme dobře, nebyli jsme koncentrovaní a nelepí nám to. Místo toho, abychom to nějak umlátili, jenom zbytečně vymýšlíme. Je to horší a horší. Do dalších zápasů musí být náš výkon úplně jiný," řekl Válek.

43. kolo hokejové extraligy:

Piráti Chomutov - HC Verva Litvínov 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 9. Duda (Vantuch, Dietz), 28. J. Stránský (Sklenář, V. Růžička ml.), 39. T. Svoboda (V. Růžička ml., L. Kovář), 48. Raška (J. Stránský, Knot) - 43. M. Hanzl (Piché). Rozhodčí: Pešina, Horák - Pešek, O. Polák. Vyloučení: 8:6, navíc Trončinský (Litvínov) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 5125.

Sestavy:

Chomutov: Peters - Knot, Jank, Buchtela, L. Kovář, Zeman, Dietz, Valach - T. Svoboda, V. Růžička ml., Sklenář - Duda, Vantuch, Marjamäki - J. Stránský, Raška, Tomica - Klhůfek, Chlouba, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Litvínov: Janus - Trončinský, Ščotka, Graborenko, Piché, Hunkes, L. Doudera - J. Petružálek, Gerhát, Trávníček - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - Kašpar, J. Mikúš, Helt - Jurčík, M. Hanzl, Havelka. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Ohlasy trenérů:

Vladimír Růžička (Chomutov): "Zápasy bývají po přestávce opatrnější a první třetina podle toho vypadala. Pro nás bylo důležité, že jsme ubránili hodně oslabení a využili jsme jednu přesilovku, což nás uklidnilo. Druhá třetina taky začala opatrně, ale podařilo se nám dát dva góly a Litvínovu odskočit. Ve třetí třetině jsme si zápas pohlídali. Hráči předvedli perfektní výkon, výborně bránili a blokovali střely, Justin opět chytal parádně."

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Věděli jsme o důležitosti utkání, takže jsme chtěli v Chomutově uspět, což se nám nepodařilo. Na jednu branku nemůžeme vyhrávat. Domácí nám dali lekci z produktivity, jelikož využili dvě přesilovky a my jsme v nich branku dát nedokázali. Za stavu 0:3 se nám podařilo snížit, jenomže když jsme se nadechovali, domácí nám dali čtvrtou branku a o osudu utkání bylo rozhodnuto."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články