Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Chomutov přetlačil v prodloužení Kometu, které nestačila ani trefa Nečase

Piráti z Chomutova doma přetlačili brněnskou Kometu 3:2 v prodloužení, když vítěznou trefu zařídil Sklenář. Hostům nepomohla k vítězství ani trefa navrátilce Nečase, který si vynutil nastavení. Kometa prohrála podruhé v řadě a je třetí, Chomutov je se ztrátou sedmi bodů pátý.

Hokejisté Chomutova
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Hned v úvodu utkání prověřil pozornost brankáře domácích Laca útočník Zaťovič, který ale neuspěl stejně jako o chvíli později Erat v signalizované výhodě. Poté, co ani jeden celek nezužitkoval zkrácenou početní výhodu, dostalo Brno další.

A hosté ji využili ke vstřelení vedoucí branky. Přihrávku Zaťoviče srazil do vlastní branky Slovák. Obránce domácích však smolnou chvilku vzápětí odčinil, když o 90 sekund později vyrovnal.

"Je to hokej, občas se to stává. Snažil jsem se zabránit přihrávce, která by šla přes mě. Bohužel se to nešťastně odrazilo," uvedl Slovák k prvnímu momentu, na který ale mohl rychle zapomenout.

"Nebylo úplně snadné zpracovat puk, protože se mi zpočátku zamotal pod nohy. Pak nevím, jak to bylo, zdálo se mi, že puk někdo tečoval. Nevím, jestli to byl někdo z Brna nebo náš hráč. Na tom ale nesejde. Jsem rád, že jsem netrefil prvního hráče a puk prošel do brány," doplnil Slovák. V poslední minutě si Chomutovští vytvořili velký tlak, kapitán Vondrka však jen nastřelil tyč.

Ve 22. minutě ujížděl sám na brankáře Tomica, ale na Čiliaka si rychlou střelou nepřišel. Další průběh druhé třetiny byl ve vysokém tempu, ale velké množství šancí nepřinesl. Až v polovině utkání neuspěl sám před chomutovskou brankou Svoboda.

Ve 36. minutě nejprve Hruška se Zohornou nevyužili situaci dva na jednoho, poté Grmanovu přihrávku do brankoviště šikovně tečoval bruslí Tomeček 2:1. Hned na začátku třetí třetiny našel Štencel volného Nečase, který dorážku do prázdné namířil jen do hrudi přesouvajícího se Laca. V dalším pokračování se Piráti zaměřili na obranu středního pásma, ale těsné vedení neudrželi.

Ve 49. minutě nejprve Krejčík trefil z vrcholu brankoviště jen tyčku. O dvě minuty později ale už vyrovnal z mezikruží Nečas, který zamířil přesně do levého horního rohu. Talent Komety se tak dočkal ve druhém zápase po návratu ze zámoří první branky.

"Chtěl jsem si puk zpracovat bekhendem, což se mi povedlo. Pak jsem naznačil na jednu stranu a poslal to na druhou," uvedl Nečas, který nakonec považoval zisk jednoho bodu za ztrátu.

"Vzhledem k tomu, jak se zápas vyvíjel a jak jsme hráli, je jeden bod určitě ztráta. Měli jsme na to vyhrát. Chomutov hrál výborně z obrany a my jsme nedokázali ve třetí třetině využít gólové šance, což se obrátilo proti nám. Je štěstí, že jsme srovnali, ale stejně nás v prodloužení porazili," dodal Nečas.

Brno mohlo rozhodnout v závěru normální hrací doby, kdy mělo výhodu přesilové hry, Laco však potřetí neinkasoval. Naopak hned na začátku prodloužení se po rychlém protiútoku prosadili domácí a po Vondrkově přihrávce rozhodl Sklenář.

Piráti Chomutov - HC Kometa Brno 3:2 v prodl. (1:1, 1:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Slovák (Tomica, Lauko), 36. Tomeček (Grman), 61. Sklenář (Vondrka, Huml) - 12. Zaťovič, 51. Nečas (Krejčík, Gulaši). Rozhodčí: Pešina, Pražák - Gerát, Hynek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 4243.

Chomutov: Laco - Flemming, J. Mrázek, Valach, Grman, Slovák, Dlapa - Lauko, V. Růžička ml., Tomica - Tomeček, Huml, Poletín - Vondrka, Skokan, Skelnář - Havel, Šťovíček, Koblasa. Trenéři: V Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Brno: Čiliak - Štencel, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec - M. Erat, Nečas, Zaťovič - Vincour, L. Čermák, T. Svoboda - Mallet, J. Hruška, H. Zohorna - V. Němec, Nahodil, Dočekal. Trenéři: Zábranský, Pokorný a Haken.

Jan Šťastný (Chomutov): "Kometa je kvalitní mužstvo, proti kterému jsme chtěli odčinit nepovedené utkání z Jihlavy. Bohužel, jak jsme v Jihlavě končili, tak jsme dnes i nastoupili. Prvních deset minut nebýt Jánka Laca, bylo by po utkání. Potom se nám z toho podařilo nějak vymanit a srovnat hru i skóre. Ve druhé třetině jsme pohybem trochu trápili obranu Brna. Ve třetí části byl soupeř jednoznačně lepší a jenom díky gólmanovi jsme zápas dotáhli do prodloužení, ve kterém jsme zareagovali a nasadili tři útočníky. Pro nás to jsou hrozně cenné dva body. Bojujeme a bodujeme."

Kamil Pokorný (Brno): "Rozhodla naše neproduktivita, jelikož jsme si vypracovali dost gólových šancí, které se nám v poslední době nedaří využívat. Naopak domácí podruhé vystřelili na branku a vyrovnali na 1:1. Ve druhé třetině neproměníme přečíslení dva na jednoho a hned vzápětí inkasujeme. Jsme rádi, že jsme srovnali, ale měli jsme v základní hrací době ještě skórovat. V prodloužení přišel opět stejný trest, neproměníme přečíslení a soupeř z protiútoku vzal druhý bod."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články