Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Chomutov podlehl Liberci a vedení odvolalo trenéra Antonika

Chomutov - Hokejisté Liberce pod taktovkou nového trenéra Pavla Hynka vyhráli v dnešní předehrávce 43. kola extraligy na ledě posledního Chomutova 6:3 a vzdálili se Pirátům na rozdíl tří bodů. Hattrickem k tomu přispěl útočník Tomáš Pospíšil. Bílí Tygři zvítězili teprve podruhé za posledních šest utkání. Chomutov si připsal šestou prohru ze sedmi zápasů, vedení Pirátů tak došla trpělivost a odvolalo kouče Mikuláše Antonika. O jeho nástupci se teprve bude rozhodovat.

Utkání Chomutov - Liberec
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Prohra znamenala konec pro trenéra Antonika na lavičce Pirátů, který převzal tým na konci listopadu po Jiřím Doležalovi. Končí i jeho asistenti Jaroslav Liška a Stanislav Mikšovic. O Antonikovu nástupci se teprve rozhodne, páteční dopolední trénink Pirátů povede trenér juniorů Jaroslav Beck a sportovní manažer Leo Gudas. Hokejisté Chomutova tak mění trenéra už podruhé v sezoně. 

"Výkony, které předvádíme, neodpovídají našim představám. Herní projev mužstva je velmi špatný. Jsme na posledním místě v tabulce. Myslím, že to jsou dostatečné důvody, které nás vedou k odvolání trenérů," uvedl generální manažer Chomutova Jaroslav Veverka. 

Vítězství vystřílel Pospíšil

V dresu domácích se představila čerstvá posila z Litvínova, útočník Kubinčák. Liberec zase nasadil akvizici z Košic Bulíka. V opatrném začátku se hrálo bez šancí a stav se neměnil ani při chomutovské přesilovce při Jonákově vyloučení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Liberec

Až ve 13. minutě se dostal před Schwarze Hromas a dostal Piráty do vedení. To trvalo ale jen 22 sekund, protože na druhé straně se natlačil před Kostúra Pospíšil a vyrovnal. Za dvě minuty mohl opět Pospíšil zvýšit, ale povedlo se mu to až 75 sekund před koncem první třetiny, kdy při Hřebejkově vyloučení po Štichově střele překonal chomutovského brankáře zblízka bekhendem.

A hned po 77 sekundách druhého dějství dovršil těsně před skončením Hromasova trestu Pospíšil střelou z pravého kruhu hattrick a místo Kostúra se postavil do branky Řehoř. Ve 22. minutě se měnilo skóre během 44 sekund celkem třikrát. Hned za 11 sekund totiž po Sikorově průniku pohotově snížil svou druhou trefou v utkání Hromas. Za dalších 23 sekund ale inkasoval i Řehoř, když za jeho záda dotlačil puk liberecký kapitán Nedvěd.

A Bílí Tygři v dalším průběhu druhé třetiny rozhodli. Ve 29. minutě vyřešil Urban přečíslení dvou na jednoho sám, když se z levé strany natlačil před Řehoře a bekhendovým blafákem zvýšil na tříbrankový rozdíl. Za tři minuty využili hosté další přesilovku při Mrázkově vyloučení díky Vantuchovi. Ten pak mohl ještě zvýšit v oslabení.

Chomutov v úvodu závěrečné části čelil převaze Liberce. Řehoř kryl Bártovu šanci, pak odolali Piráti při Pulpánově trestu. V 52. minutě mohl v oslabení snížit Hřebejk, ale Schwarz byl na místě. Na druhé straně trefil tyč Bulíř. Piráti se dočkali snížení v 56. minutě, kdy využil přesilovku Lušňák. Se závěrečným hvizdem se ještě poprali Palin se Štichem.

Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 3:6 (1:2, 1:4, 1:0)Branky a nahrávky: 13. Hromas (Macháček, Sikora), 22. Hromas (Sikora, Rýgl), 56. Lušňák (Kubinčák, Pulpán) - 13. T. Pospíšil (Derner), 19. T. Pospíšil (Štich, Filippi), 22. T. Pospíšil (Filippi, Nedvěd), 22. Nedvěd (Bulíř, Dušek), 29. T. Urban, 33. Vantuch (Štich, Nedvěd). Rozhodčí: Blecha, Hribik - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 9:8, navíc Palin - Štich oba 10 min. Využití: 1:3. Diváci: 3071.

Chomutov: Kostúr (22. Řehoř) - Rutta, Pulpán, Palin, Macháček, Lučka, Mrázek, Bartejs - Šagát, Kraft, Hřebejk - D. Hruška, Sikora, Hromas - Kubinčák, Jíra, Zálešák - Račuk, Kůs, Y. Treille - od 41. navíc Lušňák. Trenéři: Antonik, Liška a Mikšovic. 

Liberec: Schwarz - Čakajík, Derner, Štich, Jánošík, Moravec, Výtisk, Ulrych - Bulíř, Nedvěd, Dušek - T. Pospíšil, Filippi, Víšek - Bárta, T. Urban, Kica - Vantuch, Galamboš, Jonák - od 22. navíc Bulík. Trenéři: Hynek a M. Černý. 

Stanislav Mikšovic (Chomutov): "Hned po našem úvodním gólu jsme dostali na 1:1 a od té doby jsme tahali za kratší provaz. To samé se nám stalo po snížení na 2:3, kdy jsme hned inkasovali a to rozhodlo. Liberec zaslouženě vyhrál. Kubinčák to měl dneska těžké, byl asi u čtyřech gólů, které jsme dostali. Doufám, že na ten dnešek zapomene a ukáže, že je dobrou posilou." 

Pavel Hynek (Liberec): "Máme samozřejmě radost z vítězství a měl jsem z našeho výkonu dobrý pocit. Pro vývoj zápasu bylo důležité, že jsme na gól domácích na 1:0 dokázali hned odpovědět, protože do té doby byla na našich hokejkách nervozita a taková křečovitost. Pak jsme to otočili, spadlo to z nás. Myslím si, že pak byl výkon z naší strany byl dobrý. Gól na 3:1 nám rozvázal ruce a nohy a vydařily se nám přesilovky. Chtěl bych hráčům poděkovat, protože chuť a snaha tam je cítit." 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články