Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chomutov po čtyřech porážkách zabral, Olomouc udolal v nájezdech

Chomutov porazil Olomouc 4:3 po samostatných nájezdech a ukončil tak šestizápasovou vítěznou sérii Hanáků. Piráti se naopak dočkali výhry po čtyřech utkáních, nájezdy rozhodl Vladimír Růžička. Jubilejní 700. utkání v nejvyšší soutěži odehrál útočník domácích Radek Duda.

Vladimír Růžička s hráči Chomutova
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Piráti vstoupili do utkání aktivně, ale žádnou nadějnou akci si nevytvořili. Zahrozili tak hosté. Střelu debutanta Matiaška ale stihl obránce Dietz z brankové čáry odpálit. Podobné štěstí měl Chomutov - Ostřížek trefil tyč.

Na začátku druhé třetiny nejprve Jergl neuspěl v samostatném úniku a poté Olomouc nevyužila i přes tlak v útočném pásmu dvě po sobě jdoucí přesilovky.

V 31. minutě otevřel skóre utkání ránou mezi betony brankáře Konráda obránce Dietz. Domácí však vedli jen dvě minuty. Na Knotovu trefu odpověděl hned po buly Jaroměřský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov – Olomouc

"V první řadě jsem rád, že už jsem gól dal, protože to trvalo dlouho. Naznačil jsem střelu a viděl jsem, že soupeř padá do střely, tak jsem udělal krok stranou. Chtěl jsem hned a rychle vystřelit, ale měl jsem puk hrozně hodně u nohy, i přesto už jsem myšlenku nechtěl měnit. Opřel jsem se do toho, a dopadlo to takhle trošku kuriózně, prostě jsem se do střely doslova položil," uvedl Stanislav Dietz.

Do třetí dvacetiminutovky vstoupili lépe Piráti. Růžička předložil puk Koblasovi, který se z dorážky nemýlil.

Hned poté měli Kohouti možnost početní výhody, v té ale ujel Stránský a poslal Chomutov do dvougólového vedení.

Hosté se však nevzdali a podařilo se jim vyrovnat. Nejprve potrestal Petersovo zaváhání v rozehrávce Jergl a stejný hráč se podepsal i pod třetí gól Hanáků v 50. minutě.

"Namazal jsem Chomutovu na třetí gól, takže jsem to chtěl dorovnat, protože to byla moje chyba. U prvního gólu jsem se natahoval pro puk, viděl jsem, že ke mně jde. Nakonec se odrazil od nohy do brány, ale určitě jsem do něj nekopl," uvedl Aleš Jergl.

Zápas následně dospěl do prodloužení, které začalo ve vysokém tempu, ale Peters i Konrád předvedli důležité zákroky.

Olomouc mohla rozhodnout v přesilové hře, čtvrtý gól ale nepřidala. Jergl trefil jen tyč. Vítěze zápasu tak určily samostatné nájezdy, ve kterých se prosadil jen Růžička.

"Nečekal jsem, že mi tolik vypruží hokejka. Bohužel to byla tyčka, ale co dá dělat. Možná mi chybělo trochu štěstíčka. Už jsem Chomutovu dal dva góly asi tři sezony zpět, tak jsem si to připomněl," řekl Jergl.

Piráti Chomutov - HC Olomouc 4:3 po nájezdech (0:0, 1:1, 2:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 31. Dietz (Sklenář, Klima), 41. Koblasa (V. Růžička ml., T. Svoboda), 44. J. Stránský (Tomica), rozhodující nájezd V. Růžička ml. - 33. Jaroměřský (Nahodil), 48. Jergl (Ostřížek), 50. Jergl (Dujsík, Konrád). Rozhodčí: Hejduk, T. Veselý - Malý, D. Klouček. Vyloučení: 5:1. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3134.

Chomutov: Peters - Dietz, Jank, Knot, Trefný, Valach, Štich - T. Svoboda, V. Růžička ml., Koblasa - Stránský, Klima, Sklenář - Duda, Vantuch, Tomica - M. Svoboda, Klhůfek, Marjamäki. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Olomouc: Konrád - J. Galvas, Ondrušek, Staněk, Švrček, Dujsík, Jaroměřský - Irgl, Strapáč, Burian - Ostřížek, J. Knotek, Laš - Jergl, Nahodil, Holec - Podlaha, Mráz, Matiaško. Trenéři: Tomajko a Moták.

Jan Šťastný (Chomutov): "Přivítali jsme soupeře, který má podle našeho názoru jednu z nejlepších forem v extralize. Jednoznačně jsme chtěli hrát zodpovědně z obrany a čekat na šance. Bylo to vyrovnané utkání. Nám se se štěstím podařilo jít do vedení, ale je škoda, že jsme za stavu 1:0 nedali tutovou šanci do prázdné brány. Opět jsme inkasovali gól po standardní situaci. Do třetí třetiny jsme ale šli s tím, že chceme před reprezentační pauzou ukončit bodový půst. Tým hrál výborně, dali jsme dvě branky, odskočili jsme, ale bohužel jsem zase lehkovážností dostali soupeře zpátky do hry. Mohli jsme v prodloužení vyhrát, mohli jsme ale naopak inkasovat v oslabení, které jsme srdnatě odbránili. V nájezdech se ukázal dobrý charakter týmu, který si vzal bod navíc. Pro naši psychiku jsme rádi, že jsme Olomouc porazili."

Jan Tomajko (Olomouc): "Byl to vyrovnaný zápas, první třetina skončila 0:0, po druhé to bylo 1:1. V závěrečné třetině nám Chomutov odskočil na 1:3, musím pochválit kluky, kteří to nezabalili a stáli za vyrovnáním na 3:3. V prodloužení jsme měli přesilovku, ale nastřelili jsme jenom tyčky, bohužel. Chomutov byl šťastnější v nájezdech, takže mu gratuluji ke dvěma bodům. Pro nás je to určitě zisk."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články