Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chomutov ovládl dvanáctigólovou přestřelku s Plzní

Chomutov - Z thrilleru s dvanácti brankami vyšli vítězně hokejisté Chomutova, kteří nad Plzní zvítězili 7:5. Gólem a dvěma asistencemi se blýsknul Roman Červenka, vítězný gól si připsal David Kaše. Chomutov tak potvrdil svou skvělou domácí formu, když na vlastním ledě vyhrál šest ze sedmi utkání v sezoně. Západočeši naopak sice zůstávají nejlepším venkovním týmem, na ledě soupeřů už ale prohráli třetí utkání v řadě.

Utkání Chomutov - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

V první třetině se hrál až do prvního gólu opatrný hokej plný nepřesností. Aktivnější byl Chomutov, ale výraznou gólovou příležitost si nevypracoval. Největší šanci měl Tomica, který po pasu za obranu z levého kruhu neprostřelil vyjetého Polívku. První branka utkání padla po ztrátě puku hostů v obranném pásmu. Vondrka poslal kotouč před branku, kde jej Červenka lehce tečoval a domácí vedli.

Plzeň dostala do hry následná přesilovka. Pět sekund před vypršením Růžičkova trestu si Hossa vybruslil od mantinelu, vystřelil přes obránce a clonící Johnson na brankovišti kotouč ještě tečoval. Ještě v první třetině se Indiáni dostali do vedení. Kracík vyjel zpoza branky a střelou z úhlu překvapil Kopřivu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Plzeň

Do druhé části místo chomutovské jedničky nastoupil Strmeň a stal se tak aktérem gólově atraktivního duelu. Ve 22. minutě se domácím podařilo vyrovnat, když se Kämpf trefil z otočky přesně pod horní tyč plzeňské branky. Pak ale domácí obránce nechal proklouznout kolem mantinelu Kratěnu, který přesně nahrál najíždějícímu Johnsonovi a hosté opět vedli.

Piráti však opět odpověděli. Polívku překvapil nahozením zpoza branky Kämpf a připsal si druhou trefu večera. Po velké šanci Pulpána, kterému domácí obránci před prázdnou brankou zablokovali hokejku, se Chomutov opět dostal do vedení. V polovině utkání vystřelil od modré čáry zápěstím Jánošík a trefil horní roh hostující branky. Utkání následně skončilo i pro Polívku, jehož nahradil Makovský.

Ve 37. minutě se dostal poprvé jeden z týmů na rozdíl dvou gólů. Za brankou Plzně získal puk Červenka, nahrál najíždějícímu Hovorkovi, který se trefil přesně k tyčce. To však nebylo ve druhé části vše. Nejprve v přesilovce přidal Kaše šestý gól Chomutova, svůj první extraligový. O osm sekund později však překvapil Strmeně střelou ze středovém kruhu Jeřábek a snížil na 4:6.

Hned po 32 sekundách třetí třetiny to bylo opět jenom o jednu branku. Kracík si kotouč stáhl před branku a střelou nad beton si připsal druhý gól v duelu. Uklidnit domácí mohl v oslabení Červenka, Makovský si však s jeho blafákem po samostatném úniku poradil. Na konečných 7:5 nakonec upravil při power play soupeře Drtina. 

Piráti Chomutov - Škoda Plzeň 7:5 (1:2, 5:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 15. Červenka (Vondrka), 22. Kämpf (Jánošík, Pospíšil), 26. Kämpf (Tomica), 31. Jánošík (Červenka, Hřebejk), 37. Hovorka (Červenka), 40. D. Kaše (Kämpf), 60. Drtina - 17. Johnson (Hossa), 19. Kracík (D. Kubalík), 23. Johnson (Kratěna), 40. Jeřábek (Bližňák, Moravčík), 41. Kracík (Jeřábek). Rozhodčí: Hribik, Čech - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:1. Diváci: 4865.

Chomutov: M. Kopřiva (21. Strmeň) - Rutta, Drtina, Rýgl, Dlapa, Szathmáry, Jánošík, Blaha, Trefný - D. Kaše, Červenka, Vondrka - Pospíšil, V. Růžička ml., Sklenář - Hovorka, Dušek, Hřebejk - L. Květoň, Kämpf, Tomica. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.
Plzeň: Polívka (31. Machovský) - Kadlec, D. Sklenička, Jeřábek, Moravčík, Kubka, Pulpán - Kratěna, Bližňák, Johnson - Indrák, Kracík, D. Kubalík - J. Sýkora, Lev, Hossa - Hollweg, Preisinger, Poletín. Trenéři: M. Straka, Čihák a Špaček. 

Vladimír Růžička (Chomutov): "Byl to vyrovnaný zápas, který se lámal ve druhé třetině. Konečně se nám povedlo v domácím prostředí dát hodně gólů, za což jsem kvůli fanouškům rád. Zatím jsme totiž doma moc produktivní nebyli. Proti kvalitnímu soupeři se nám povedlo urvat tři body, tým hrál velice dobře a bojoval."
Michal Straka (Plzeň): "Zápas jsme ztratili ve druhé třetině, po našich chybách jsme dostali pět gólů. Ve třetí třetině jsme to stáhli na tři lajny, pokusili jsme se to otočit. Hned první střídání jsme dali gól na 6:5, ale pak už jsme neměli sílu. Domácí výborně bránili a my jsme si nepomohli ani přesilovkami." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články