Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Chomutov odvetu nezvládl a padl 1:6, po dalším debaklu vede Boleslav 2:0 na zápasy

Chomutov - Piráti se chtěli oklepat z debaklu v prvním utkání (1:7), ale i v druhém domácím zápase propadli a Mladá Boleslav si tak odváží druhou výhru po výsledku 6:1. Za Středočechy se tentokrát prosadilo šest různých střelců, přičemž jednou se prosadil ve formě hrající Hyka, chomutovský Tomica v závěru jen upravil skóre. Boleslavští mohou v dalším zápase na domácím ledě slavit postup do čtvrtfinále play-off.

Piráti Chomutov padli s Mladou Boleslaví i podruhé
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Druhé utkání začalo o poznání opatrněji než úvodní zápas série. Až v sedmé minutě měl velkou šanci hostující Lenc, ale sám před brankou nezamířil přesně. Následně šel pykat na dvě plus dvě minuty za nebezpečnou hru vysokou holí Huml a po nevyužité příležitosti Vampoly už otevřel skóre střelou od modré čáry Stříteský.

Ve 14. minutě mohl vyrovnat Skokan, ale Maxwell potvrdil formu. V závěru úvodního dějství si hosté zahráli další přesilovku, kterou ale nevyužili. Mladá Boleslav měla výborný vstup do druhé části a rozhodla o osudu utkání.

"Ve svojí kariéře jsem nikdy nic takového nezažil. Zatím je to totální kolaps našeho herní systému. Musíme si říct něco v kabině, aby do Boleslavi přijel úplně jiný tým. Musíme změnit přístup k play-off hokeji a hrát jednoduše," apeloval chomutovský útočník Ivan Huml.

Je nám líto, video expirovalo.
Mladá Boleslav uštědřila Chomutovu další debakl, tentokrát 6:1

Ve 23. minutě Vampolovu střelu vyrazil Laco na Pospíšila, který dorazil puk do prázdné branky. Za 64 sekund po tlaku hostů našel Musil před brankou nekrytého Lence, který také snadno zvýšil. Za další minutu a půl upravil už na 4:0, a to ještě předtím Žejdl neproměnil svůj únik.

Mladá Boleslav byla dál při chuti a v početní výhodě mohl zvýšit Hyka, kterého vychytal nadvakrát Laco. V oslabení ujel Huml, který na Maxwella také nevyzrál. Na druhé straně neuspěli v samostatných únicích Hyka a Klepiš. Ve 35. minutě se opět radovali hosté, když po parádní otočce překonal Laca bekhendem při chuti hrající Hyka a zaznamenal svůj čtvrtý gól v sérii. Domácí mohli snížit v přesilovce, jenže Poletín z kruhu nastřelil pouze tyčku.

"Chtěli jsme do zápasu vstoupit stejně jako včera, což se nám podařilo parádně. Ve druhé třetině jsme pak dali góly. Máme fazónu, ale musíme udělat ten poslední a nejtěžší krok," prohlásil útočník Tomáš Hyka.

Hned po 40 sekundách poslední třetiny po Orsavově akci přidal šestý gól hostů Žejdl. Pak se mohl zapsat mezi střelce i Orsava, v samostatném úniku však neuspěl. V 50. minutě pokazil Maxwellovi čisté konto přesnou střelou z pravého kruhu Tomica. Stav už se nezměnil, Růžička mladší v 57. minutě trefil pouze tyčku.

"Je mi líto našich fanoušků kvůli tomu, na co se tady museli 120 minut koukat. Je to smutné. Celou sezonu se na tohle připravujeme a pak předvedeme takové výkony. Těžko se mi to hodnotí. To, co jsme předvedli, nemá s play-off nic společného. Nehrajeme, co jsme si řekli. Boleslav hraje jednoduše a my nejsme schopní se s tím vyrovnat," dodal Huml.

Předkolo play-off hokejové extraligy - 2. zápas:

Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 1:6 (0:1, 0:4, 1:1)

Branky a nahrávky: 50. Tomica (Vondrka, Valach) - 10. Stříteský (Klepiš, Hyka), 23. Pospíšil (Vampola), 24. Lenc (Musil, Orsava), 26. M. Látal (Urban), 35. Hyka (L. Pabiška, Jan Hanzlík), 41. Žejdl (Orsava, Kurka). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Bláha, D. Hynek. Vyloučení: 7:3. Využití: 0:1. Diváci: 4833. Stav série: 0:2.

Chomutov: J. Laco - Rutta, Skinner, Flemming, Dlapa, Valach, J. Mrázek, od 41. navíc L. Chalupa - Vondrka, Huml, Tomica - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Koblasa, Kämpf, Poletín - Račuk, D. Kaše, Hlava. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Mladá Boleslav: Maxwell - Stříteský, Štich, Kurka, Jan Hanzlík, Hrdinka, Kučný - Hyka, Musil, Lenc - Orsava, Klepiš, Žejdl - M. Látal, Urban, Pacovský - L. Pabiška, Vampola, Pospíšil. Trenéři: F. Výborný a Žabka.

Vladimír Růžička starší (Chomutov): "Chtěli jsme lépe bránit, protože jsme v prvním zápase dostali hodně gólů. První třetina tomu odpovídala, ale ve druhé jsme udělali chyby, které Mladá Boleslav využila. Soupeř byl rychlejší, přehrával nás a zaslouženě vyhrál."

František Výborný (Mladá Boleslav): "Věděli jsme, že to bude těžké, protože Chomutov bude chtít něco změnit. Dali jsme první gól, který byl důležitý. Věřili jsme si. Stav 2:0 v sérii je příjemný, ale nic není hotovo. Musíme se připravit na domácí zápasy."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články