Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Chomutov obrátil duel ve Vítkovicích třemi brankami a slaví

Ostrava – Hokejisté domácích Vítkovic prohospodařili v zápase proti Chomutovu dvoubrankové vedení a místo vítězství nemají ani bod. Piráti dokázali utkání obrátit ve druhé polovině třemi brankami v řadě, tu rozhodující vstřelil Ivan Huml v 57. minutě a Chomutov tak zvítězil 3:2. Severočeši si tak zopakovali výsledek z prvního kola a se šesti body jsou v popředí tabulky. Vítkovice naopak vytěžily ze dvou domácích duelů jen dva body.

Piráti Chomutov
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

I když zprvu hrál spíš Chomutov, góly dávali domácí. A do vedení jim navíc ještě kuriózně pomohl exvítkovický obránce Kudělka, který v šesté minutě vyraženou ránu Olesze zametl rukavicí za záda vlastního brankáře.

Piráti mohli kontrovat Vondrkou, kterého ale v osmé minutě vychytal Bartošák. Domácí byli výrazně produktivnější a dokázal to ve 14. minutě Květoň: bývalý chomutovský útočník chytrým švihem zpoza obránce podruhé přelstil Laca.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice - Chomutov

Možná zlomový gól na 3:0 měl na hokejce Vandas, ale hosty udržela ve hře tyčka Lacovy brány. Severočeši však nadále hráli přinejmenším vyrovnanou partii a střelecky byli dokonce aktivnější. Ale Bartošák se v domácím brankovišti překonával. Krátký byl až na dělovku Valacha, který v 34. minutě v přesilovce pět na tři zacílil přesně levý horní růžek vítkovické klece.

Domácí mohl znovu více zklidnit Němec, jenže brejk z levého křídla neproměnil. A tak musel vítkovické vedení znovu střežit Bartošák, který v závěru druhé části lapil velkou šanci Poletína.

Chomutov ale svou aktivitu nakonec proměnil ve vyrovnání. Koblasa ve 46. minutě využil chvilkového zaváhání Illéše, zvedl mu hokejku, ukradl puk a zblízka nedal Bartošákovi šanci. Hostům to nestačilo a tři a půl minuty před koncem potrestal v přesilové hře Balanovo vyloučení Huml.

Domácí se z dalšího gólového otřesu už nedokázali vzpamatovat a ani v power play už se jim vyrovnat nepovedlo.

HC Vítkovice Ridera - Piráti Chomutov 2:3 (2:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 6. Olesz, 14. D. Květoň (Urbanec) - 34. Valach (Koblasa, Flemming), 46. Koblasa, 57. Huml (Vondrka, Skinner). Rozhodčí: Horák, Hradil - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:2. Diváci: 3377.

Vítkovice: Bartošák - Baranka, Kovář, Sloboda, Klok, Výtisk, Urbanec, D. Krenželok - P. Zdráhal, Roman, D. Květoň - Vandas, Kolouch, Kurovský - Olesz, Illéš, Szturc - Tomi, Balán, E. Němec. Trenéři: Petr a Trnka.

Chomutov: Laco - Rutta, Kudělka, Flemming, Dlapa, Valach, Skinner, J. Mrázek - Račuk, Huml, Vondrka - Skokan, V. Růžička ml., Tomica - Koblasa, Kämpf, Sklenář - Poletín, Šťovíček. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Jakub Petr (Vítkovice): "Potřetí jsme v krátké době včetně Ligy mistrů hráli doma a potřetí to mělo podobný vývoj. Zápas bych rozdělil na dvě poloviny - v té první jsme se dostávali do šancí a vedli jsme 2:0. Tou přesilovkou pět na tři se ale Chomutov chytl a byl lepším mužstvem. Třetí třetinu jsme začali s přílišným respektem. Byly tam tři individuální chyby a dvě byly potrestány. Znovu jsme se báli výsledku 2:1 a mělo to podobný průběh jako v pátek se Spartou."

Petr Martínek (Chomutov): "Výborné tři body. Chtěli jsme bránit a eliminovat protiútoky, to se podařilo. Od druhé třetiny už jsme začali hrát naši hru. Pomohly nám dvě přesilovky, které jsme využili. A od toho gólu na 1:2 jsme byli lepší."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články